Συρία: Τρεις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα

Συρία: Τρεις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε πλήγμα με αρκετούς πυραύλους (…) στοχεύοντας τοποθεσίες γύρω από τη Δαμασκό. Αυτό συμπίπτει με μια άλλη επίθεση, που στόχευσε θέσεις νότια της (επαρχίας) Ταρτούς, στην ακτή, μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν εκεί. Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν», μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν «εχθρικούς στόχους» στον ουρανό πάνω από την Ταρτούς και στα βουνά Καλαμούν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ισραηλινά αεροπλάνα από το έδαφος του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές για πιθανή επίθεση στη Συρία.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές εδώ και χρόνια εναντίον ιρανικών ή υποστηριζόμενων από το Ιράν στόχων στη Συρία, όπου η Τεχεράνη έχει αναπτύξει δυνάμεις για την υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την έναρξη του πολέμου στη χώρα το 2011.

Το πρώτο πλοίο που αναχώρησε από την Ουκρανία βάσει συμφωνίας για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τη χώρα πριν από δύο εβδομάδες, πλησιάζει το συριακό λιμάνι Ταρτούς σήμερα, δήλωσαν νωρίτερα στο Reuters δύο ναυτιλιακές πηγές.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ