Καιρός: Μετά τα μπουρίνια του τριημέρου έρχεται ζέστη και στο βάθος νέα κακοκαιρία


Νέα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα

Μπορεί ο καιρός να μην ήταν σύμμαχος για αρκετούς από όσους έφυγαν για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές – στον Βόλο καταγράφηκαν τα περισσότερα προβλήματα – εντούτοις το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει εκ νέου τα επόμενα 24ωρα με μετεωρολόγους να «βλέπουν» νέα αστάθεια από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρώτος για την αλλαγή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τη ζέστη είχε προειδοποιήσει ο Σάκης Αρναούτογλου από την περασμένη εβδομάδα κάνοντας λόγο για θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια εικόνα μετέφερε τη Δευτέρα (15/08) και η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, η οποία έκανε λόγο για άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο, Τρίτη (16/08). Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, η ζέστη θα επιμείνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά με τη δροσιά να αναμένεται το Σαββατοκύριακο οπότε θα ενισχυθεί εκ νέου και το μελτέμι.

Παράλληλα η μετεωρολόγος της ΕΡΤ προειδοποίησε για νέα αστάθεια την ερχόμενη εβδομάδα, εκτίμηση που, επίσης, είχε κάνει ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέροντας ότι «μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για νέα αστάθεια στη βόρεια όμως κυρίως Ελλάδα».

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ μέχρι το Σάββατο (20/08)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-08-22
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-08-22
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-08-22
Αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-08-22
Αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-08-22
Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ