Το Ιράν κατηγορεί τον Ρουσντί για την επίθεση που δέχθηκε και απειλεί Τραμπ και Πομπέο


Το Ιράν κάνει το «άσπρο-μαύρο» για την επίθεση σε βάρος του Σαλμάν Ρουσντί – Το πρωτοσέλιδο για Τραμπ και Πομπέο

Την άποψη ότι είναι ο Σαλμάν Ρούσντι και οι υποστηρικτές του που ευθύνονται για την επίθεση που δέχθηκε ο συγγραφέας την Παρασκευή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης με τον 24χρονο δράστη να τον τραυματίζει πολύ σοβαρά χτυπώντας τον με μαχαίρι, υποστήριξε την Δευτέρα (15/08) στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Η ελευθερία του λόγου δεν δικαιολογεί τις ύβρεις του Ρούσντι στα γραπτά του κατά της θρησκείας, δήλωσε ο Καναανί. Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, το Ιράν δεν έχει άλλες πληροφορίες σχετικά με το δράστη της επίθεσης εναντίον του Ρούσντι, πέρα απ’ ό,τι έχει αναφερθεί από τα μέσα ενημέρωσης.

Εντωμεταξύ τα κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης του Ιράν εκτόξευσαν απειλές κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, υποστηρίζοντας ότι θα είναι οι επόμενοι μετά την επίθεση στον Ρουσντί.

Την απειλή φιλοξένησε η εφημερίδα Kayhan τον διευθυντή της οποίας επιλέγει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στο πρωτοσέλιδό της που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Ο Θεός πήρε την εκδίκησή του για τον Ρουσντί. Η επίθεση σε βάρος του δείχνει ότι δεν είναι δύσκολο να υπάρξει παρόμοια εκδίκηση για τον Τραμπ και τον Πομπέο οι οποίο από εδώ και στο εξής θα νιώθουν περισσότερο κίνδυνο στη ζωή τους» αναφέρει η ιρανική εφημερίδα όπως μεταδίδει η Daily Telegraph.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ιράν απειλεί ευθέως τους Τραμπ και Πομπέο, καθώς το ίδιο είχε συμβεί τον Ιανουάριο μετά τον θάνατο του Κασίμ Σολεϊμανί, του επικεφαλής τότε των πανίσχυρων Φρουρών της Επανάστασης.

Ο πρόεδρος του Ιράν είχε πει τότε σε δημόσια τοποθέτησή του: Αν καταφέρουμε να οδηγήσουμε σε δίκαιη δίκη τον κ. Τραμπ και τον κ. Πομπέο, αυτοί θα κατηγορηθούν για τη διάπραξη αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πράξης τους. Ωστόσο ας μην έχουν καμία αμφιβολία ότι το χέρι της εκδίκησης θα πέσει τελικά επάνω τους».

Όπως είχε ανακοινώσει το Πεντάγωνο τότε το χτύπημα κατά του Σολεϊμανί είχε διατάξει ο Ντόναλντ Τραμπ για να προστατευτεί αποτελεσματικά το προσωπικό των ΗΠΑ στο εξωτερικό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ