Έβρος: Η αλήθεια για τους μετανάστες που «εγκλωβίστηκαν» στη νησίδα και ο χορός των fake news


H Ελλάδα έχει τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα των μεταναστών στον Έβρο – Γιατί κάποιοι υιοθετούν εύκολα την τουρκική προπάγανδα

Σε περίεργη υπόθεση εξελίσσεται η καταγγελλόμενη περιπέτεια μιας ομάδας μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο σε ένα σημείο στο οποίο έχει κατέβει αρκετά το ύψος του νερού του ποταμού.

Η ΕΛΑΣ αλλά και ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, χθες, Κυριακή (14/08) ανακοίνωσαν επίσημα ότι παρά τις εξονυχιστικές έρευνες στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποια ανθρώπινη παρουσία στις περιοχές της ελληνικής δικαιοδοσίας.

Από την πλευρά τους οι Ένοπλες Δυνάμεις από τις οποίες ζητήθηκε βοήθεια από την ΕΛΑΣ για τον ακριβή εντοπισμό του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι μετανάστες βάσει των καταγγελιών που έχουν γίνει, ενημέρωσαν ότι «πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας».

Οι Ελληνικές αρχές παρά τα όσα γράφονται σε βάρος τους ήταν αυτές που ενημέρωσαν τις αντίστοιχες τουρκικές, όχι μια αλλά δύο φορές, για τα δεδομένα που είχαν συγκεντρώσει χωρίς να πάρουν κάποια απάντηση αλλά και χωρίς να υπάρξει κάποια τουρκική ανακοίνωση ή διαρροή ότι και η Άγκυρα αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες ή πολύ περισσότερο προχωρεί σε αντίστοιχες κινήσεις.

Είναι, δηλαδή, πλέον ακόμα και ύποπτη η αντίδραση ορισμένων σε βάρος των ελληνικών αρχών οι οποίες προχωρούν σε επίσημες ανακοινώσεις ενώ την ίδια ώρα δεν γίνεται καμία νύξη σε βάρος των αντίστοιχων τουρκικών οι οποίες δια της σιωπής τους παίζουν για άλλη μια φορά επικίνδυνα «παιχνίδια» στον Έβρο «ακουμπώντας» στα ανοιχτά αυτιά ορισμένων από την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον Έβρο

«Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας.

Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

Η ανάρτηση Μηταράκη για τον Έβρο


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ