Δέρμα: Πώς η κακή στάση του σώματος προκαλεί χαλάρωση και ρυτίδες στο δέρμα


Όταν πρόκειται για σημάδια γήρανσης του προσώπου – ρυτίδες, χαλάρωση, ωχρότητα – συχνά αναλογιζόμαστε τους κύριους ένοχους: απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα, κακό ύπνο, έλλειψη ρουτίνας φροντίδας του δέρματος. Σίγουρα, όλα αυτά είναι αλήθεια και δεν πρέπει να παραβλέπονται όταν πρόκειται για συνήθειες που μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα σας. Όμως, η κακή στάση του σώματος (και η υπολειπόμενη έντασή της) συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη γήρανση του προσώπου. Το 80% όλων των προβλημάτων του προσώπου προέρχονται από τη στάση του αυχένα και την ένταση. Βασικά δημιουργείται μια κλειδωμένη γνάθος που σφίγγει το μπροστινό μέρος του λαιμού. Αυτό δημιουργεί μεγάλη ένταση και θα τραβήξει και θα σύρει το δέρμα προς τα κάτω στο πρόσωπο.

Μια καθημερινή άσκηση για την ανακούφιση από την ένταση του αυχένα

Το πρώτο βήμα για την ανακούφιση της έντασης από την κακή στάση του σώματος είναι απλώς να αναγνωρίσετε ότι συμβαίνει. Μόλις συνειδητοποιήσετε καλύτερα πώς κρατάτε το σώμα σας, μπορείτε να απαλύνετε τις περιοχές στις οποίες συσσωρεύεται το άγχος. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε περισσότερο πώς κρατάτε το τηλέφωνό σας (στο ύψος των ματιών) ή να επαναλάβετε τη ρύθμιση του γραφείου σας σε κάτι πιο εργονομικό. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε: Η ζωή συμβαίνει και κανένας από εμάς δεν είναι τέλειος στο πώς τοποθετούμε το σώμα μας κατά τη διάρκεια της δουλειάς, πληκτρολογώ καθώς είμαι σκυμμένος πάνω από το φορητό υπολογιστή μου και κάθομαι στον καναπέ μου.

Επομένως, δεν χρειάζεται να κρατάτε τέλεια στάση όλη την ημέρα, αλλά να κάνετε ασκήσεις για να ελέγξετε την ένταση στο σώμα σας όλη την ημέρα. Φτιάξτε ένα σχήμα L με το χέρι σας και τοποθετήστε το πίσω από μια πόρτα και, στη συνέχεια, αφήστε το σώμα σας να κινηθεί ελαφρά μέσα από την πόρτα – έτσι ώστε να αισθανθείτε αυτή την επέκταση στον θωρακικό σας μυ. Αυτό είναι τόσο σημαντικό γιατί βοηθά στη διόρθωση της κύλισης προς τα εμπρός που συμβαίνει στους ώμους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν οι ώμοι σας είναι μπροστά, τσακίζει το πίσω μέρος του λαιμού σας – ή αυτό που ονομάζουμε “πύλη της ζωτικότητας”. Είναι πολύ σημαντικό να το κρατάμε αυτό ανοιχτό. Το θέμα είναι να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο εύκολο να το θυμάστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας: Δεν χρειάζεται να είναι κάτι φανταχτερό. Δεν χρειάζεται να είναι μια πρακτική που σας αισθάνεται συντριπτική.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ