1η Ημέρα Πανεπιστήμιο: Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν


1η Ημέρα Πανεπιστήμιο: Οι ειδικοί και οι γονείς που έχουν πάει εκεί αποκαλύπτουν γιατί οι μαμάδες και οι μπαμπάδες πρέπει να τα παρατήσουν — και πώς να το κάνουν έξυπνα Το να στείλεις ένα παιδί στο κολέγιο είναι μια από τις πιο συναρπαστικές και όμως συναισθηματικά γεμάτες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει μια μαμά ή ο μπαμπάς, λένε πολλοί γονείς και κηδεμόνες – και αυτή η εποχή του χρόνου είναι σχεδόν εδώ για εκατομμύρια οικογένειες σε όλη τη χώρα.

«Τα συναισθήματα κατά την εγκατάλειψη και τις επόμενες μέρες διασχίζουν τη γκάμα», είπε στο Fox News Digital αυτό το Σαββατοκύριακο η Mary Anne Donaghey, μια μητέρα τεσσάρων γιων στην περιοχή της Βοστώνης που τους έχει πάει στο κολέγιο. «Είναι συντριπτικό», είπε. «Νιώθεις άγχος, απώλεια και απίστευτη περηφάνια — όλα ταυτόχρονα».

Τον Οκτώβριο του 2021, το 61,8 τοις εκατό των αποφοίτων γυμνασίου του 2021, ηλικίας 16 έως 24 ετών, ήταν εγγεγραμμένοι σε κολέγια ή πανεπιστήμια, ανέφερε το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ πέρυσι.

Αν αυτοί οι αριθμοί ισχύουν φέτος, αυτό σημαίνει ότι πολλές μαμάδες και μπαμπάδες αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και τα αποχαιρετούν με ανάμεικτα συναισθήματα καθώς τα παιδιά τους ξεκινούν τη νέα περιπέτεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – και μια νέα περίοδο ανάπτυξης παντού. Το κολέγιο είναι μια εποχή ανακάλυψης και εξερεύνησης για τους μαθητές.

Οι γονείς έχουν επίσης τις δικές τους προκλήσεις να πλοηγηθούν.

Το κολέγιο είναι μια εποχή ανακάλυψης και εξερεύνησης για τους μαθητές. Ακολουθούν μερικές έξυπνες συμβουλές επιβίωσης για γονείς που στέλνουν ένα παιδί στο κολέγιο φέτος — από αυτούς που γνωρίζουν και που έχουν πάει εκεί.

Περιορίστε τη συνεχή σύνδεση «Πολλοί γονείς «έρχονται στο κολέγιο» με τους πρωτοετείς τους μέσω της τεχνολογίας, μιλώντας και στέλνοντας μηνύματα όλη την ημέρα για κάθε μάθημα, συνάντηση και εργασία», δήλωσε η Dori Hutchinson, αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια Sargent College του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και διευθύντρια υπηρεσιών στο Κέντρο Ψυχιατρικής Αποκατάστασης του BU, είπε στο BU Today, μια δημοσίευση στην πανεπιστημιούπολη.

«Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα ήταν η έλλειψη καθημερινής επικοινωνίας». «Θέλετε να προωθήσετε την ανεξαρτησία στο παιδί σας, και αυτό είναι μέρος του κολεγίου – η ανάπτυξη αυτής της ανεξάρτητης ζωής», είπε επίσης ο Χάτσινσον στο ίδιο ρεπορτάζ. «Αντισταθείτε στα γραπτά μηνύματα και τηλεφωνήματα του μαθητή κάθε μέρα», συμβούλεψε. “Είναι δύσκολο να το κάνεις αν δεν το έχεις συνηθίσει. Προσπάθησε να το κάνεις κάθε δύο μέρες, τουλάχιστον στην αρχή.”

Ένας μπαμπάς από το Χάμπτον της Αϊόβα, ο οποίος έχει δύο πτυχιούχους κολεγίου αντήχησε αυτή τη συμβουλή. «Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα ήταν η έλλειψη καθημερινής επικοινωνίας», είπε στο Fox News Digital. «Αλλά όταν εγκατασταθούν, είναι κρίσιμο».

Τα κολεγιακά χρόνια μπορεί να είναι μια περίοδος ανάπτυξης τόσο για τους γονείς όσο και για το παιδί, λένε ειδικοί και γονείς.

“Η φωνή σας μπορεί να εμπνέει νοσταλγία και δάκρυα, γι’ αυτό είναι καλύτερο να “φύγετε από το πλέγμα” απαλά. Ξέρουν ότι τους αγαπάτε και τους σκέφτεστε”, πρόσθεσε. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν τους πόρους της πανεπιστημιούπολης (μην το κάνετε για αυτά)

«Οι επιστήμονες της συμπεριφοράς πιστεύουν ότι η «γονική μέριμνα με ελικόπτερο» παρεμβαίνει στις φυσιολογικές αναπτυξιακές εμπειρίες που επιτρέπουν στα παιδιά να χτίσουν τις δικές τους δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και ικανότητες», εξήγησε στον ιστότοπο του πανεπιστημίου ο Chris Segrin, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

«Για πολλούς ανθρώπους, αυτά αναπτύσσονται μέσα από εμπειρίες δοκιμής και λάθους», συνέχισε. Σημειώνοντας ότι η ανατροφή με ελικόπτερο ενός παιδιού κολεγιακής ηλικίας «περιορίζει αυτές τις μαθησιακές εμπειρίες», είπε ότι οι γονείς συχνά «αποστέλλουν τη σοφία τους» που αποκτήθηκε μέσω της δικής τους εμπειρίας για να «λύσουν πάρα πολλά από τα προβλήματα των παιδιών τους». «Μέρος του να μεγαλώνεις είναι να πέφτεις με τα μούτρα, να αντιμετωπίζεις άβολες καταστάσεις και να μην ξέρεις τι να κάνεις σε μια δεδομένη κατάσταση».

«Μη φοβάστε να αφήσετε το παιδί σας να δυσκολευτεί λίγο», συμβουλεύει επίσης ο Segrin.

«Οι αγώνες είναι μέρος της ζωής και οι περισσότεροι άνθρωποι που κατακτούν τις προκλήσεις τους με τη δική τους ενέργεια και πόρους είναι πιο κατάλληλοι για να αντιμετωπίσουν τις επόμενες προκλήσεις», είπε.

Η Karen Cahill, γονέας δύο παιδιών κολεγιακής ηλικίας και εκπαιδευτικός στη Μασαχουσέτη, συμφώνησε με αυτή τη συμβουλή.

«Μέρος του να μεγαλώνεις είναι να πέφτεις με τα μούτρα, να αντιμετωπίζεις άβολες καταστάσεις και να μην ξέρεις τι να κάνεις σε μια δεδομένη κατάσταση», είπε στο Fox News Digital. Αυτή η χρονική περίοδος «μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία» για όλους να αναπτυχθούν, λένε οι ειδικοί και οι γονείς που έχουν ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.

«Αυτό που συμβαίνει – και είναι άβολο – είναι ότι πρέπει να αλλάξεις και το «αιωρούμενο» το καθυστερεί», είπε. «Θα σου λείψουν οι αγώνες σόφτμπολ, τα οικογενειακά δείπνα, το να στέκεσαι στην πόρτα και να συζητάς πριν κοιμηθείς».

Ενώ σημείωσε ότι «αυτή η φορά μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να απολαύσετε κάποια δική σας ανάπτυξη», είπε ο Cahill:

«Θυμάμαι ότι κάθομαι μόνος στα δωμάτιά τους και μου έλειπαν τόσο πολύ».

«Θα επέτρεπα στον εαυτό μου μερικά λεπτά να μου λείψουν… μετά θα τα τίναζα και θα σηκωνόμουν και θα έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω». Μια μητέρα δύο γιων από τη Νέα Υόρκη είπε ότι έκανε το ίδιο πράγμα. «Μου έλειπαν πολύ τα αγόρια μας όσο ήταν στο κολέγιο», είπε.

«Θα επέτρεπα στον εαυτό μου λίγα λεπτά να μου έλειπαν, πραγματικά μου έλειπαν. Μετά τα τίναζα και σηκωνόμουν και έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω. Χρειάστηκε πολλή πειθαρχία! Ήξεραν επίσης τι έπρεπε να κάνουν – μόνοι τους.”

Είπε ότι η αποστολή μηνυμάτων και το FaceTiming με τα αγόρια κατά καιρούς βοήθησαν πολύ. «Νομίζω ότι αυτό μας κράτησε όλους σε επαφή και προσγειωμένους ταυτόχρονα», είπε. «Αλλά έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να μην το παρακάνω, για χάρη όλων μας».

Μάθετε να υποστηρίζετε το παιδί σας διαφορετικά

Το να αφήνεις το παιδί σου να πετάξει ανεξάρτητα, δεν σημαίνει ότι αγαπάς τα παιδιά λιγότερο. Μπορεί απλώς να σημαίνει ότι εκφράζεις διαφορετικά τη φροντίδα και τη δέσμευσή σου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Όταν αυτοί οι φοιτητές έρχονται στο κολέγιο, είναι πιο εύκολο για εκείνους και τους γονείς τους να διατηρούν επαφή από ποτέ», είπε στο Collegiateparent.com η Κάρεν Λέβιν Κόμπερν, ανώτερη σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Ο Coburn είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου, “Letting Go: A Parent’s Guide to Understanding the College Years”.

Είναι δύσκολο, είπε, για τις οικογένειες να «βρίσκουν την ισορροπία ανάμεσα στο να παραμένουν συνδεδεμένοι και να αφήνονται». Πρόσθεσε ότι οι φοιτητές κολεγίου «ωφελούνται πολύ από το να έχουν υποστηρικτικούς, ενδιαφέροντες και στοργικούς γονείς». «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε μια μαμά στην κόρη της σε ένα γράμμα που έβαλε κάτω από το μαξιλάρι της το βράδυ πριν φύγουν για την εγκατάλειψη του κολεγίου.

«Επίσης επωφελούνται από τους γονείς που θα τους ενθαρρύνουν να χαράξουν τη δική τους πορεία, να μάθουν να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και να λύνουν προβλήματα», είπε. Πριν καν ξεκινήσουν, ενθαρρύνετέ τους να αναλάβουν την ευθύνη για τα καθήκοντα, είπε ο Coburn.

Αυτό περιλαμβάνει να κάνουν τα δικά τους ιατρικά και οδοντιατρικά ραντεβού και να αναλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα οικονομικά τους, πρότεινε.

Τέτοιες εργασίες όπως το να πλένουν μόνοι τους και να κρατούν το αυτοκίνητο γεμάτο με βενζίνη θα πρέπει να είναι ρουτίνα για αυτούς πολύ πριν καν φύγουν για το κολέγιο. Ενημερώστε τους ότι είστε εκεί, αν σας χρειάζονται

Ο χειρισμός των συναισθημάτων που συνοδεύουν τον αποχαιρετισμό κατά την παράδοση μπορεί να είναι πιο δύσκολος από την πρακτική πλευρά, αναφέρουν πολλοί γονείς.

«Ο σύζυγός μου και εγώ μπήκαμε στο αυτοκίνητο με τα παγωμένα μας χαμόγελα… Δεν έκλαψα απλώς, έκλαψα όταν ήμασταν αρκετά μακριά στον δρόμο».

Η Donaghey, η μαμά από την περιοχή της Βοστώνης, είπε ότι το πιο δύσκολο μέρος της πρώτης της αποχώρησης από το κολέγιο με τον γιο της ήταν «η προσπάθεια να μην δείξω τα αληθινά, αληθινά μου συναισθήματα μπροστά του». «Ήξερα πόσο νευρικός ήταν και δεν ήξερα πώς θα το αντιμετώπιζα αν άρχιζε να κλαίει», είπε.

Πρόσθεσε, “Στο βιβλιοπωλείο, είδα έναν μπαμπά να κλαίει ανοιχτά σε έναν από τους διαδρόμους.

Δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπό του καθώς στεκόταν μπροστά στα τετράδια. Χαμογέλασα και του έδωσα ένα νεύμα κατανόησης.”

Το να αφήσετε αρκετά ώστε να αφήσετε το παιδί σας να πετάξει στα ύψη ανεξάρτητα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του κολεγίου δεν σημαίνει ότι μειώνετε την αγάπη ή τη δέσμευσή σας, μπορεί να σημαίνει ότι το εκφράζουμε διαφορετικά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η Donaghey εξήγησε πώς χειριζόταν τα πράγματα. «Αγόρασα ένα καπέλο «#1 μαμά» που δεν χρειαζόμουν ή ήθελα, αγκάλιασα τον γιο μου σφιχτά και αποχαιρέτησα», είπε.

«Ο άντρας μου και εγώ μπήκαμε στο αυτοκίνητο με τα παγωμένα μας χαμόγελα», είπε. «Δεν έκλαψα απλώς, έκλαψα όταν ήμασταν αρκετά μακριά στον δρόμο».

Ένας άλλος γονέας από την περιοχή της Βοστώνης μοιράστηκε το περιεχόμενο της επιστολής που έβαλε κάτω από το μαξιλάρι της κόρης της το βράδυ πριν φύγει η οικογένεια για την εγκατάλειψη του κολεγίου.

“Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι “αντίο προς το παρόν”. «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

«Είσαι η κόρη μου, ο βράχος μου, το καταπληκτικό μου δώρο από τον Θεό». Ολοκλήρωσε το γράμμα της, “Είμαι εδώ για σένα πάντα, ακόμη και όταν είμαστε χώρια. Σε αγαπώ και ό,τι είσαι, άνευ όρων.” Πρόσθεσε η μαμά από τη Νέα Υόρκη, της οποίας τα δύο αγόρια έχουν αποφοιτήσει από το κολέγιο μέχρι τώρα, “Μάντεψε τι; Υπάρχει πολλή χαρά στο ταξίδι. Υπάρχει ανάπτυξη από την πλευρά όλων.” Είπε επίσης, “Επίσης έρχονται στο σπίτι πολύ. Αυτό είναι υπέροχο. Έτσι, όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι “αντίο προς το παρόν”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ