Η Θεσσαλονίκη έχει μετρό: Το βίντεο από τις δοκιμές των συρμών


Χωρίς οδηγό και με πόρτες ασφαλείας το μετρό Θεσσαλονίκης είναι πλέον πραγματικότητα

Αποκαλυπτήρια του μετρό της Θεσσαλονίκης έκανε εργαζόμενος, δημοσιεύοντας στα social media βίντεο από τις δοκιμές των συρμών.

Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις που «γέννησαν» μια σειρά από καυστικά ανέκδοτα, πλέον φαίνεται πως όλα έχουν δρομολογηθεί ώστε το μετρό να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς στα τέλη του 2023, σύμφωνα με τον προγραμματισμό

Το βίντεο έχει ληφθεί στο σταθμό της Ανάληψης ο οποίος έχει την ιδιαιτερότητα να είναι στενός λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής και δεν μοιάζει με τους υπόλοιπους.

«Σαν ονειρο μοιάζει , ειναι αληθινό;» διερωτάται χρήστης ενώ άλλος αναφέρεται στο γεγονός ότι οι συρμοί είναι αυτόματοι χωρίς οδηγό: «Αυτό το είδα στο μετρό της Σιγκαπούρης το 2018. Πραγματικά οι θύρες παρέχουν απόλυτη προστασία και η απουσία οδηγού σημαίνει εξασφάλιση πόρων».

Εκείνο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η εγκατάσταση θυρών ασφαλείας οι οποίες ανοίγουν μόνο όταν ο συρμός έχει σταματήσει μέσα στο σταθμό.

Συνεχείς είναι οι δοκιμές των συρμών στο μετρό Θεσσαλονίκης, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media.

Το βίντεο έχει δημοσιευτεί στο TikTok από χρήστη της εφαρμογής που εργάζεται στους σταθμούς. Μάλιστα, ένας άλλος χρήστης του ζήτησε: «Σε άλλο βίντεο βάλε να ακούγονται και οι στάσεις για να χαιρόμαστε ότι πλησιάζει» και εκείνος του απάντησε: «Αν μπω μέσα στους συρμούς κάποια στιγμή. Η εργασία μου είναι στους σταθμούς».

Επίσης, σε ένα από τα σχόλια εξηγεί ότι ο συγκεκριμένος σταθμός της Ανάληψης είναι στενός λόγω ιδιομορφίας της περιοχής και οι άλλοι σταθμοί είναι διαφορετικοί ενώ πρόκειται για συρμό που είναι αυτόματος και δεν έχει οδηγό. «Όντως δεν έχει οδηγό;», τον ρώτησε ένας άλλος χρήστης. «Ναι, είναι αυτόματο», ήταν η απάντηση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ