Θάσος: Στάχτη 2.000 στράμματα δάσους από τη μεγάλη πυρκαγιά

Θάσος: Για ανυπολόγιστη καταστροφή έκανε λόγο ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Κυριακής.

Γύρω στα 2.000 στρέμματα κάηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στη Θάσο, με την πλειοψηφία των πυροσβεστικών δυνάμεων να παραμένουν στο σημείο σε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Στη Θάσο παραμένει η πλειονότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων και δη στα σημεία που ξέσπασε η φωτιά, για την περίπτωση νέων αναζωπυρώσεων, ωστόσο κάποιες μονάδες έχουν απεμπλακεί από την επιχείρηση.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον δήμαρχο χθες, Τρίτη, αποχώρησαν και τα μηχανήματα του στρατού από την περιοχή, ενώ εφόσον υπάρξει ανάγκη, τα συγκεκριμένα θα διατεθούν και πάλι για τις ανάγκες του δήμου.

«Δεν υπάρχουν ενεργές εστίες – Κάηκαν περίπου 2.000 στρέμματα»

«Αυτή την ώρα (σσ. χθες βράδυ) δεν υπάρχουν ενεργές εστίες, εκτός από μερικές μικρές αναζωπυρώσεις που είναι αντιμετωπίσιμες. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη», τονίζει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακής.

Επιπλέον, χείρα βοηθείας αποτέλεσε η βροχή που έπεσε στην περιοχή την Κυριακή, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάσβεση αρκετών αναζωπυρώσεων που προέκυπταν ανά διαστήματα.

«Ο ακριβής αριθμός των στρεμμάτων που κάηκαν από τη φωτιά δεν έχει μετρηθεί ακόμη, διότι η περίμετρος της έκτασης της φωτιάς υπολογίζεται στα 2.500 – 3.000 στρέμματα εντός της συγκεκριμένη έκτασης. Ωστόσο, δεν έχουν καεί όλες οι συστάδες δέντρων, οπότε δεν είναι εύκολα υπολογίσιμο. Παρόλα αυτά, μία πρώτη καταμέτρηση και το λέω με επιφύλαξη «δείχνει» πως κάηκαν 1.500 – 2.000 στρέμματα» συμπληρώνει ο δήμαρχος στο GRTimes.gr.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Θάσου σε συνεργασία με το Δασαρχείο, θα πραγματοποιήσουν μελέτες, ώστε να αντιμετωπιστεί ένας πιθανός κίνδυνος μιας πλημμύρας από φερτά υλικά, έπειτα από μία μεγάλη βροχή, λόγω των χιλιάδων στρεμμάτων που κάηκαν στο δάσος. Συγκεκριμένα, μόλις φύγουν οι δυνάμεις από το σημείο, θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ένταξής τους σε κρατικά κονδύλια από τα αρμόδια Υπουργεία.

Όσον αφορά για τον 65χρονο που συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό και οδηγήθηκε σήμερα (16/8) στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Θάσου τόνισε πως υπάρχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα πρέπει να την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ