Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας: Συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας: Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ συναντώνται για να συζητήσουν την παγκόσμια εταιρική σχέση υγείας Η Νότια Κορέα συμφώνησε την Τρίτη να επεκτείνει την παγκόσμια συνεργασία της στον τομέα της υγείας με το ίδρυμα που ίδρυσε ο συνιδρυτής και φιλάνθρωπος της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς.

Η συμφωνία ήρθε αφότου ο Γκέιτς έφτασε στη Νότια Κορέα αργά τη Δευτέρα, καλώντας τη Σεούλ να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην παγκόσμια υγεία και να αυξήσει τη βοήθεια.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ενίσχυση της συνεργασίας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα μεταξύ του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και της Νότιας Κορέας σε έργα όπως ένα παγκόσμιο ταμείο έρευνας για την υγεία και ενίσχυση της συνεργασίας με οργανισμούς υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Συνασπισμού για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI, ανέφεραν σε δήλωσή τους τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας της Νότιας Κορέας.

Ο Συνασπισμός για Καινοτομίες Ετοιμότητας για Επιδημίες (CEPI) συνεργάζεται με δημόσιες, ιδιωτικές, φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την ανάπτυξη εμβολίων κατά των μελλοντικών επιδημιών.

Η Νότια Κορέα θα βοηθήσει επίσης στην εκπαίδευση 370 ατόμων από χώρες χαμηλότερου εισοδήματος στην παραγωγή εμβολίων φέτος, η οποία θα επεκταθεί σε 2.000 άτομα ετησίως από το 2026, ανέφεραν τα υπουργεία.

“Αυτή είναι μια στιγμή κρίσης για την παγκόσμια υγεία.

Αυτή είναι επίσης μια φανταστική στιγμή για το ίδρυμά μας να ενισχύσει τη συνεργασία με την Κορέα, παρέχοντας εξαιρετικές ιδέες για νέα εργαλεία και περισσότερους πόρους για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη”, δήλωσε ο Γκέιτς σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση νωρίτερα την Τρίτη.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Νότιας Κορέας Kim Jin-pyo και άλλους νομοθέτες, ο Gates ζήτησε αύξηση της χρηματοδότησης για ομάδες που βοηθούν στη βελτίωση των συνθηκών υγείας στις φτωχές χώρες και στην πρόληψη των πανδημιών και ρώτησε εάν η Νότια Κορέα θα μπορούσε να κλιμακώσει τη διεθνή της βοήθεια σε 0,3% του ΑΕΠ.

Στη συνέχεια, ο Γκέιτς συνάντησε τον Πρόεδρο Yoon Suk-yeol, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ήθελε μια σχέση συνεργασίας με το ίδρυμα του Gates για την προώθηση τεχνολογιών βιο-υγείας υψηλής ποιότητας.

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ