Bitcoin: Προσπάθεια να διατηρηθεί στα επίπεδα των 24.000 δολαρίων

Πτώση καταγράφει το Bitcoin, με την υποχώρηση στις μετοχικές αγορές να επιδρά και στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 23.998 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 457 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 48% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 64% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Το Bitcoin είχε ξεπεράσει τα 25.000 δολάρια την Κυριακή 14 Αυγούστου για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο το τελευταίο διάστημα συμβαδίζοντας με την άνοδο των μετοχών στις ΗΠΑ και τους αναλυτές να παρακολουθούν τη συσχέτισή τους με τις χρηματιστηριακές αγορές και κυρίως με τον τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο περίπου 12% τον τελευταίο μήνα.

Από τα τέλη Ιουλίου το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται σε ένα εύρος τιμών από 20.000 έως 24.000 δολάρια και ενώ έχει καταγράψει προσπάθειες διάσπασης αυτές δεν έχουν τελεσφορήσει.

Παράλληλα οι αναταραχές που καταγράφει η αγορά κρυπτογράφησης με τις χρεοκοπίες μεγάλων ανταλλακτηρίων και την έλλειψη ρευστότητας δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα της αγοράς. Οι εξορύκτες του νομίσματος αντιμετωπίζουν επιπλέον προβλήματα καθώς πλήττονται από την αύξηση στις τιμές ενέργειας, αλλά και από τα μέτρα περιορισμού της χρήσης της που επιβάλλονται από τις αρχές.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ