Κύπρος: Στο Κακουργιοδικείο 45χρονος για το θάνατο 34χρονης σε πνευματική τελετή στη Λάρνακα


Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε σήμερα ο 45χρονος που συνελήφθη στην Ισπανία και εκδόθηκε στην Κύπρο την περασμένη βδομάδα, σε σχέση με υπόθεση θανάτου 34χρονης γυναίκας κατά τη διάρκεια πνευματικής τελετής στην Αραδίππου.

Ο 45χρονος Κολομβιανός είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, παράνομη κατοχή, προμήθεια και χρήση φαρμάκου Τάξεως Α΄.

Στο δικαστήριο με τις ίδιες κατηγορίες οδηγήθηκε και η 53χρονη από τη Ρωσία, η οποία φέρεται να ήταν το πρόσωπο που διοργάνωνε παρόμοιες τελετές στη Λάρνακα. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ενώ ο σαμανός θα παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι και την έναρξη της δίκης τους, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι ο 45χρονος από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τις ανακριτικές αρχές και προβάλλει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται. Επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέσω του δικηγόρου του στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στην επόμενη δικαστική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε στις 27 Αυγούστου 2019, όταν η άτυχη 34χρονη μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Οι έρευνες κατέδειξαν ότι προηγούμενος η άτυχη γυναίκα βρισκόταν σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου όπου συμμετείχε σε πνευματική τελετή και κατανάλωσε ρόφημα το οποίο περιείχε ναρκωτικές ουσίες.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ