Κύπρος: Μυστήριο παραμένει για 17 χρόνια ο θάνατος Εθνοφρουρού -Τι αναφέρει νέο πόρισμα ανακριτών


Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Δικαίωση ζητά η μητέρα του Εθνοφρουρού που βρέθηκε νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό.

Δεν κάνει βήμα πίσω η μητέρα του στρατιώτη Θανάση Νικολάου, η οποία ζητά, μέσω του «ΦIΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ», την τιμωρία των δολοφόνων του και των ηθικών αυτουργών, για να ησυχάσει και να ησυχάσει και το παιδί της.

Κληθείσα να σχολιάσει το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για στραγγαλισμό και πως επιρρίπτονται ευθύνες όσον αφορά στον τρόπο διερεύνησης της υπόθεσης, η κ. Αντριάνα Νικολάου ήταν κάθετη:

«Παρόλο που δεν είμαι ενημερωμένη για το πόρισμα, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν νιώθω καθόλου δικαιωμένη. Αν όντως δεν εντοπίζονται στοιχεία για τους δολοφόνους, τότε πού είναι η δικαίωση που περίμενα για να δικαιωθεί και το παιδί μου. Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι. Η ζωή μου είναι αφιερωμένη γι’ αυτόν τον σκοπό. Για να νιώσω δικαιωμένη και ότι δικαίωσα και το παιδί μου, πρέπει να βρεθούν οι δράστες. Αυτοί που το έκαμαν και αυτοί που το διέταξαν. Οι ηθικοί αυτουργοί. Άμα βρεθούν τούτοι τότε θα νιώσω δικαιωμένη», αναφέρει.

Η κ. Νικολάου, η τραγική φιγούρα ενός ατιμώρητου εγκλήματος που με το σθένος, το πείσμα και τη δύναμή της, διατάχθηκε νέα έρευνα για την υπόθεση, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι εδώ στην Κύπρο δεν μπορούν να εξιχνιαστούν εγκλήματα, γιατί «σκεπάζονται με κάποιους τρόπους». Εγώ γιατί να νιώσω ικανοποίηση, διερωτάται. «Γιατί να νιώσω δικαίωση; Το παιδί μου είναι έξω από τον τάφο σχεδόν δύο χρόνια και περιμένει τη δικαίωση. Για να δικαιωθεί ο γιος μου και εγώ, πρέπει να βρεθούν οι δολοφόνοι του. Τα γεγονότα υπάρχουν, οι δολοφόνοι είναι ελεύθεροι, οι ηθικοί αυτουργοί είναι εκεί. Αυτοί που είναι αναμεμειγμένοι δεν έχουν πεθάνει. Είναι ελεύθεροι, γι’ αυτό και πρέπει να εντοπιστούν.»

Η ίδια προσθέτει ότι, «χάρη στον αγώνα και την επιμονή μου τώρα νιώθω ικανοποιημένη που τους απέδειξα ότι το παιδί μου δεν αυτοκτόνησε, όπως ισχυρίζονταν κάποιοι για να μην αποδώσουν ευθύνες, αλλά το σκότωσαν». Η κ. Νικολάου επιμένει ότι κάποιοι παρεμβαίνουν ακόμα και σήμερα ώστε να μην λάμψει η αλήθεια. Αναφέρει: «Για να καταλάβετε τι συνέβαινε, ακόμα και για την εκταφή που εγώ επέμενα να γίνει, έφεραν τόσες ενστάσεις ώστε να μη γίνει. Τελικά γίνεται η εκταφή, και στη συνέχεια αντιδρούσαν να μη σταλεί το υοειδές οστό στο εξωτερικό για εξέταση από ειδικό παθολογοανατόμο, αλλά να εξεταστεί εδώ. Για να το ελέγχουν. Μα ποιον ταΐζουν άχυρο τόσα χρόνια; Επειδή ο κόσμος δεν μιλά; Για τ’ όνομα του Θεού! Και έπρεπε να παλέψω εγώ στο Δικαστήριο όπου τους είπα ”κάτω τα χέρια σας από την έρευνα του Κουτσάφτη” (Έλληνας ιατροδικαστής). Έφερα τον άνθρωπο από το εξωτερικό για να κάνει την εκταφή και είπε ότι η εξέταση του υοειδούς οστού έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα, αφού απαιτείτο εξειδικευμένη εξέταση. Κάποιοι φώναζαν να γίνει εδώ η εξέταση αυτή. Γιατί έπρεπε να γίνει εδώ δεν κατάλαβα, ούτε γιατί αντιδρούσαν τόσο. Μετά κατάφερα με τόσους αγώνες και το οστό στάλθηκε στο εξωτερικό. Έβαλαν δικό τους παθολογοανατόμο (Εμμανουήλ Αγαπητός) να κάνει την εξέταση, ενώ το διάταγμα του Δικαστηρίου έλεγε άλλα, ότι δηλαδή έπρεπε να συμμετάσχει και η παθολογοανατόμος (Δήμητρα Καραγιάννη) εκ μέρους της οικογένειας. Και τι γίνεται τελικά; Ο παθολογοανατόμος αρχικά είχε δηλώσει ότι είχαν κοπεί πάνω από 350 τομές στο υοειδές οστού (πλακίδια) και δίνει για εξέταση 325 και στο τέλος έστειλε στην Κύπρο 313. Δηλαδή αφαίρεσε 12 από τα 325 που εξετάστηκαν. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, η συγκάλυψη συνεχιζόταν μέχρι πρόσφατα. Με αυτά έχεις πλέον εμπιστοσύνη αυτών των προσώπων; Στη συνέχεια, απαίτησα μέσω του Δικαστηρίου να μας πουν πού είναι τα υπόλοιπα πλακίδια; Βγήκε διάταγμα του Δικαστηρίου για να μεταφερθούν και οι υπόλοιπες τομές στην Κύπρο. Ξέρετε πού ήταν; Ήταν μέσα στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος του κ. Αγαπητού, στους 40 βαθμούς και τα παρέδωσε στην κ. Καραγιάννη και όπως φάνηκε δεν είχαν καμιά σχέση με αυτά του Θανάση. Εκαταλάβετε τι μου έκαμαν. Και τώρα εγώ να έχω εμπιστοσύνη σε τούτους; Μέχρι και τους δημοσιογράφους έχουν τα χέρια τους δεμένα. Γι’ αυτό και εγώ θα αναμένω το πόρισμα και θα αντιδράσω αναλόγως».

Σημειώνεται ότι ο εκ των ποινικών ανακριτών Σάββας Μάτσας, που διορίστηκε μαζί με τον νομικό Αντώνη Αλεξόπουλο για να διενεργήσουν τη νέα έρευνα για τον θάνατο του Θανάση, έχει δηλώσει ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα παραδώσουν το πόρισμά τους στον Γενικό Εισαγγελέα. Επιβεβαιώνοντας στην ουσία το δημοσίευμα του «Φ» για επίρριψη ευθυνών, ο κ. Μάτσας σημείωσε πως με βάση τα ευρήματά τους στο πόρισμα διατυπώνουν τις δικές τους εισηγήσεις, «αν υπάρχει μαρτυρικό υλικό το οποίο θα δικαιολογεί την καταχώρηση ποινικής υπόθεσης εναντίον κάποιου, ποιος θα είναι αυτός» είπε. Όσον αφορά στους δολοφόνους του Θανάση, πληροφορίες αναφέρουν ότι την τελική απόφαση θα την πάρει ο Γενικός Εισαγγελέας, αφού σταθμιστούν όλα τα στοιχεία.

Ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας Λουκής Λουκαΐδης δήλωσε στον «Φ» ότι αυτός ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να γίνει η νέα ανάκριση από ιδιώτες, γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. «Εγώ δρομολόγησα αυτή την έρευνα και πρέπει να μου παραδώσουν και εμένα το πόρισμα ώστε εκεί που κριθεί αναγκαίο να ασκήσω ιδιωτική ποινική δίωξη. Ζητούμε το πόρισμα», τονίζει ο κ. Λουκαΐδης.

Στο μεταξύ, σε χθεσινή ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Αντριάνα Νικολάου δίνει το στίγμα των δικών της προθέσεων. Έγραψε: «Η δικαίωση θα επέλθει όταν συλληφθούν οι δράστες, ηθικοί και αυτουργοί. Σίγουρα όλοι αυτοί που συγκάλυψαν στη σκηνή το άγριο οφθαλμοφανές έγκλημα, και όλοι αυτοί που το συγκαλύπτουν συνεχώς για 17 ολόκληρα χρόνια, γνωρίζουν ποιοι είναι οι δράστες!»

Τα προηγηθέντα γεγονότα, τα στοιχεία και τα ευρήματα μιλούν από μόνα τους. Όλες οι μαρτυρίες είναι στις καταθέσεις, όπως και τα άτομα είναι ακόμα στη ζωή. Δεν πέθαναν.

Υπενθυμίζεται ότι της έρευνας αυτής προηγήθηκαν δύο αστυνομικές έρευνες, μια στρατιωτική έρευνα και δύο θανατικές ανακρίσεις. Έγινε επίσης και μια ανεξάρτητη ποινική έρευνα από έναν δικηγόρο και έναν ανώτερο αστυνόμο.

Έχουν δημιουργηθεί έξι ποινικοί φάκελοι με ένα μαρτυρικό υλικό που ανέρχεται σε περίπου 4.000 χιλιάδες σελίδες!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ