Καταγγελία πολίτη: “Κάθε βράδυ τα ίδια στο Δημαρχείο Μενιδίου και η αστυνομία… κοιμάται”


Με αυτή την τόσο σκληρή φράση (“…και η αστυνομία κοιμάται”), ο πολίτης ξεκινάει το μήνυμα που μας έστειλε για την κατάσταση που επικρατεί κάθε απόγευμα έως τις 2 τα ξημερώματα επί της Φιλαδελφείας και μπροστά στο δημαρχείο Μενιδίου

Μια κατάσταση που έχει ξεφύγει από τα όρια της ανοχής και έχει φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Καθημερινά, δεκάδες οχήματα και μηχανές, με τέρμα τη μουσική, εξατμίσεις που σπάνε κυριολεκτικά τζάμια σπιτιών και ιλιγγιώδη ταχύτητες, δοκιμάζουν τα νεύρα των κατοίκων στην τόσο ταλαιπωρημένη περιοχή του Μενιδίου, με τους δεκάδες Ρομά, τοξικοεξαρτημένους και παραβατικούς.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία της αστυνομίας από την περιοχή, που έχει αφήσει στο έλεος του Θεού μικρά μωρά που πετάγονται από τον ύπνο τους, ηλικιωμένους με σοβαρά προβλήματα υγείας που τινάζονται από τα κρεβάτια τους και πολίτες που καλούν την αστυνομία, αλλά δεν την βλέπουν.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του πολίτη, που δηλώνει πως αν δεν είχε μικρά παιδιά, θα είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ενώ ιδιαίτερα καυστική αν και στα όρια της προσβολής για την ΕΛ.ΑΣ. είναι η φράση που χρησιμοποίησε, λέγοντας πως η αστυνομία… κοιμάται, την ώρα που κάνουν “πάρτι” στο δημαρχείο δεκάδες αμόρφωτοι και χωρίς παιδεία οδηγοί.

Κάθε βράδυ, κάνουν burnout έξω από το δημαρχείο με τα ηχεία στη διαπασών. Ποιος θα τολμήσει να μιλήσει, όταν καλούμε την αστυνομία και απλά δεν… έρχεται;

Τη συγκεκριμένη επιστολή, τη στείλαμε στους Αρμόδιους για να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση της διατάραξης που γίνεται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο συγκεκριμένο σημείο.

Οχήματα με ηχοσυστήματα πέρα των επιτρεπτών ορίων, ιπποδυνάμεις πέρα των εργοστασιακών, εξατμίσεις που ταράζουν δεκάδες τετράγωνα με τον θόρυβο και ταχύτητες που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα… 130 χλμ./ωρα σε ένα δρόμο -όπως της Φιλαδελφείας- που το όριο είναι 50χλμ. μόνο ως εγκληματικές και αξιόποινες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αναμένουμε και εμείς όπως και ο πολίτης απαντήσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ