Κύθηρα: 94 οι μετανάστες που έφτασαν με ιστιοφόρο – Οι 55 ήταν ανήλικοι


Κύθηρα: Άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τους τρεις διακινητές των παράνομων μεταναστών

Συνολικά 94 ήταν οι παράνομοι μετανάστες που έφτασαν στα Κύθηρα με ιστιοφόρο την Τετάρτη με τους 55 εξ αυτών να είναι ανήλικοι όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό.

Παράλληλα το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη των τριών διακινητών των παράνομων μεταναστών, ηλικίας 30, 29 και 17 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού η ενημέρωση για την άφιξη των μεταναστών έγινε από άνδρες του αστυνομικού τμήματος που τους εντόπισαν στην περιοχή ¨ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ¨ Καψαλίου.

Στο σημείο μετέβησαν Λιμενικοί και Αστυνομικοί που εντόπισαν στον δρόμο συνολικά ενενήντα 97 αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι πενήντα 55 ήταν ανήλικοι.

Οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καψαλίου, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη ιστιοφόρου σε βραχώδη ακτή, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς τους.

Από την προσάραξη του ιστιοφόρου δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όλοι οι παράνομοι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών με την συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε πληροφοριακό επίπεδο, ενώ κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί ως φερόμενοι διακινητές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ