Διευθύντρια CDC: Διατάζει αναδιοργάνωση, καθώς, η απάντηση στην COVID-19 «δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες»


Διευθύντρια CDC: Η Walensky λέει ότι οι αλλαγές του CDC έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον οργανισμό να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα πιο γρήγορα και να κάνει την καθοδήγηση πιο κατανοητή Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη μια «επαναφορά» που θα επικεντρωθεί στην ταχύτερη απόκριση του οργανισμού σε νέες απειλές για την υγεία εν μέσω κριτικής για την απάντησή του στην πανδημία COVID-19. Η διευθύντρια του CDC, Δρ Rochelle Walensky, είπε στο προσωπικό του οργανισμού για τις αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν εσωτερικές κινήσεις προσωπικού και βήματα για την επιτάχυνση της δημοσιοποίησης δεδομένων.

«Επί 75 χρόνια, το CDC και η δημόσια υγεία προετοιμάζονται για την COVID-19 και στη μεγάλη μας στιγμή, η απόδοσή μας δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες», είπε σε δήλωση που έλαβε η Washington Post.

«Στόχος μου είναι μια νέα κουλτούρα προσανατολισμένη στη δράση στη δημόσια υγεία στο CDC που δίνει έμφαση στη λογοδοσία, τη συνεργασία, την επικοινωνία και την επικαιρότητα».

Οι αλλαγές αποτελούν πρωτοβουλία του CDC και δεν κατευθύνθηκαν από τον Λευκό Οίκο ή άλλους αξιωματούχους της διοίκησης, είπε ο Walensky.

Η διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, ανακοίνωσε την Τετάρτη σαρωτικές αλλαγές στον οργανισμό.

Μεταξύ των αλλαγών που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη ήταν η αναδιάρθρωση του γραφείου επικοινωνιών του οργανισμού και η ανανέωση του ιστότοπού του για να διευκολύνει την εύρεση καθοδήγησης για τη δημόσια υγεία και την αύξηση της χρήσης προεκτυπωμένων επιστημονικών αναφορών για τη γρήγορη λήψη δεδομένων.

Άλλες αλλαγές περιελάμβαναν τη δημιουργία ενός νέου εκτελεστικού συμβουλίου για να βοηθήσει τη Walensky να καθορίσει τη στρατηγική και τις προτεραιότητες, ενώ αναιρούσε επίσης ορισμένες αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ. «Αισθάνομαι ότι είναι δική μου ευθύνη να οδηγήσω αυτό το πρακτορείο σε ένα καλύτερο μέρος μετά από μια πραγματικά δύσκολη τριετία», είπε η Walensky στο Associated Press.

Οι αλλαγές έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης κριτικής για την απάντηση του οργανισμού στην COVID-19, την ευλογιά των πιθήκων και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Το CDC είναι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία με έδρα την Ατλάντα, επιφορτισμένη με την προστασία των Αμερικανών από κρούσματα ασθενειών και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Οι ειδικοί είπαν ότι το CDC άργησε να αναγνωρίσει πόσος ιός εισήλθε στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, να συστήσει στους ανθρώπους να φορούν μάσκες, να λένε ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα και να εντείνει συστηματικά τεστ για νέες παραλλαγές.

Το CDC έχει προϋπολογισμό 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους. Η Walensky έγινε διευθύντρια του οργανισμού τον Ιανουάριο του 2021.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ