Ηνωμένο Βασίλειο: Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων αντιμετωπίζουν ζοφερές επιλογές εν μέσω υψηλού κόστους


Ηνωμένο Βασίλειο: Το κόστος της καύσης κατοικίδιων ζώων έχει αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό τα τελευταία δύο χρόνια Ανίκανος να αντέξει οικονομικά το κόστος της αποτέφρωσης του πολυαγαπημένου σκύλου του Khan υπό το βάρος του απότομα αυξανόμενου κόστους διαβίωσης, ο David Mcauliffe στράφηκε σε μια ομάδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει βοήθεια σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων υπό πίεση.

Με τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο σε υψηλό 40 ετών, εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται την πίεση από την εκτίναξη των λογαριασμών. «Ιδιαίτερα όπως πάνε τα πράγματα: το φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό, οι τιμές των τροφίμων, τα καύσιμα τα πάντα είναι ένας αγώνας», είπε ο Mcauliffe, καθώς καθόταν με τη σύντροφό του Julie Fielding στο Pet Cemetery στο Holywell της Βόρειας Ουαλίας.

«Αλλά τα σκυλιά βασίζονται σε σένα για τα πάντα και πρέπει να τα κάνεις σωστά στο τέλος της ημέρας».

Το ζευγάρι, που ζει από κοινωνική πρόνοια, στράφηκε σε μια ομάδα στο Facebook που διοχετεύει δωρεές σε οικογένειες που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά έξοδα όπως αποτέφρωση, που γίνονται ακριβότερα καθώς οι λογαριασμοί καυσίμων αυξάνονται στα ύψη.

Η αποτέφρωση ενός μεσαίου μεγέθους σκύλου κοστίζει πάνω από 200 £ (241 $), με τις τιμές να αυξάνονται κατά 10% τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Jason Ward, γενικός διευθυντής του The Pet Cemetery, είπε ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θέλουν τα κατοικίδια ζώα τους να έχουν μια ιδιωτική αποτέφρωση, ώστε να μπορούν να πάρουν τα λείψανα για να ταφούν ή να τα κρατήσουν στο σπίτι.

«Η εναλλακτική λύση, για οικογένειες που δεν έχουν ιδιωτική αποτέφρωση, είναι το σώμα τους να απορρίπτεται μαζικά μαζί με άλλα κατοικίδια ζώα», είπε, προσθέτοντας ότι συχνά συλλέγονται σε σακούλες από κτηνιατρικά ιατρεία με άλλα κλινικά απόβλητα.

Κατά τη διάρκεια των μακροχρόνιων περιορισμών πανδημίας στη Βρετανία, οι γούνινοι σύντροφοι ήταν το βασικό δεκανίκι και η πηγή συντροφιάς πολλών ανθρώπων.

Αυτός ο ισχυρός δεσμός εμφανίζεται πλήρως στο Νεκροταφείο κατοικίδιων ζώων Pet Cemetery, όπου πολλά οικόπεδα χρησιμεύουν ως τόπος ανάπαυσης τόσο για τα κατοικίδια όσο και για τους ιδιοκτήτες. Οι στάχτες της μητέρας του Mcauliffe και της αδερφής του Fielding βρίσκονται ήδη δίπλα στον Khan και τον προηγούμενο σκύλο τους Flash, και είναι η τελευταία επιθυμία του ζευγαριού να ταφεί μαζί τους.

«Όταν έρθει η ώρα, εκεί θέλουμε να ξεκουραστούμε», είπαν.

– Κόστος διαβίωσης – Δεν είναι μόνο η καύση κατοικίδιων που έχει γίνει πιο ακριβή. Ο Mcauliffe και ο Fielding, που έχουν άλλα δύο σκυλιά, είδαν την ασφάλιση και τα άλλα έξοδα να αυξάνονται.

«Απλώς κάνεις ό,τι πρέπει και φροντίζεις τα κατοικίδιά σου όσο καλύτερα μπορείς», είπε ο Mcauliffe.

«Αν πρέπει να πάμε χωρίς, τότε θα πάμε χωρίς. Αρκεί τα κατοικίδιά μας να είναι καλά».

Τα κατοικίδια που πέθαναν πρόσφατα χρειάζονταν επείγουσα ιατρική περίθαλψη λίγο πριν από το θάνατό τους – προκαλώντας ένα βάναυσο οικονομικό διπλό πλήγμα σε μια ήδη πενθούσα οικογένεια.

Μερικές φορές οι οικογένειες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στείλουν το σώμα του κατοικίδιου ζώου τους για απόρριψη, κάτι που ο Ward λέει ότι μπορεί να προκαλέσει «ταλαιπωρία».

«Τα κατοικίδια είναι μέλος της οικογένειας, συμβάλλουν πολύ στην ευημερία μας και κατά τη διάρκεια της πανδημίας όλες οι οικογένειες έχουν αφιερώσει περισσότερο χρόνο με τα κατοικίδιά τους», είπε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ