Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην γενέτειρά του Ίμβρο


Την ιδιαίτερη πατρίδα του, Ίμβρο, επισκέπτεται από την Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ιλίου κ. Ραφαήλ, βοηθό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας, καθώς και κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του από το Φανάρι.

Στον λιμένα της νήσου τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Ίμβρου και Τενέδου Σεβ. κ. Κύριλλος, καθώς και πλήθος συμπατριωτών του, και ιδιαιτέρως πολλά Ιμβριωτόπουλα που προσέφεραν στον Πατριάρχη μπουκέτα με αγριολούλουδα του νησιού, αλλά και φίλοι της ερατεινής Ίμβρου.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης προσκύνησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, όπου πριν 61 χρόνια, στις 13 Αυγούστου 1961, χειροτονήθηκε διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου και γέροντά του, μακαριστό Μελίτωνα Χατζή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου “Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος μέσα από τις αρχαίες πηγές”, καρπού πολυετούς έρευνας και μελέτης της Ευγεν. κ. Ευαγγελίας Ασανάκη-Χριστοφορίδου, φιλολόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του “Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων”.

Ο Παναγιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την ερευνήτρια, αλλά και όλους όσοι με τις μελέτες και την έρευνά τους αναδεικνύουν την ιστορία και τις παραδόσεις της Ίμβρου.

Το πρωί της Πέμπτης, 18 Αυγούστου, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο της νήσου, ενώ το απόγευμα, στην αίθουσα του “Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων”, εγκαινίασε την Έκθεση που διοργάνωσε η Αγιορειτική Εστία με φωτογραφίες του Εντιμ. κ. Νικολάου Κουκή, φωτογράφου, με τίτλο «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου».

ΠΗΓΗ:romfea.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ