Φωτιά τώρα στη Σκύδρα – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις


Φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή στη Σκύδρα.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σκύδρας, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κρανιά. Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στην περιοχή Κρανιά της Σκύδρας και πιο συγκεκριμένα κοντά στον οικισμό Λιθαριά, όπου αυτή την ώρα καίει πουρνάρια σε δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική για την επιχείρηση κατάσβεσης έχουν κινητοποιηθεί 39 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Όλα τα μηχανήματα του δήμου που είναι σχετικά για την κατάσβεση πυρκαγιών είναι στο σημείο. Προς το παρόν φαίνεται πως η φωτιά είναι μικρή σε έκταση, ωστόσο έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα για την άμεση κατάσβεσή της. Να σημειωθεί, πως οι φλόγες δεν είναι κοντά σε οικισμό και ο άνεμος είναι ήπιας έντασης αυτή την ώρα, οπότε οι πολίτες να μην ανησυχούν για τις οικίες τους», τόνισε στο GRTimes.gr η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κρανιάς, Παύλος Περπερίδης προσθέτει στο GRTimes.gr πως όλες οι υπηρεσίες του δήμου είναι στο σημείο και μέχρι στιγμής η φωτιά είναι υπό έλεγχο. «Έχουν έρθει όλες οι υπηρεσίες του δήμου. Βρισκόμαστε περίπου 400 μέτρα από τον οικισμό Λιθαριάς και θεωρούμε πως η φωτιά μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενη, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα αναζωπυρωθεί σε άλλα σημεία της δασικής έκτασης που έχει ξεσπάσει, διότι το σημείο είναι αρκετά δύσβατο».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ