Μαλλιά: Φροντίστε τα μαλλιά σας αμέσως μετά τις διακοπές σας


Το μαύρισμα στις διακοπές είναι πολύ καλό, ωστόσο, ο πολύς χρόνος κάτω από τον ήλιο, στη θάλασσα και σε πισίνες μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στα μαλλιά σας, καταστρέφοντας τις ίνες, καθιστώντας τα θαμπά, ξηρά και γεμάτα σχισμένες άκρες. Για να περιορίσουμε τη ζημιά, έχουμε βρει μερικές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας και τη λάμψη τους, από τις μάσκες μαλλιών, τις τροφές που πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε.

Περιποίηση μαλλιών

1. Χρησιμοποιήστε έξτρα ενυδατικά σαμπουάν και μάσκες μαλλιών. Αφού περάσετε πολύ χρόνο στον ήλιο, τα μαλλιά σας αναμφίβολα θα υποστούν κάποια ζημιά. Το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των μαλλιών σας μετά τις διακοπές είναι η ενυδάτωση. Είτε με τη χρήση θρεπτικών σαμπουάν είτε με μάσκες μαλλιών, αυτό το βήμα είναι επιβεβλημένο για να επαναφέρετε τα λαμπερά, μεταξένια μαλλιά σας… μην το αμελείτε!

2. Το να έχεις υγιή μαλλιά είναι και θέμα διατροφής. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση όμορφων και υγιών μαλλιών. Εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής, μερικά από τα οποία είναι ειδικά φτιαγμένα για την περιποίηση των μαλλιών, η κατανάλωση ψαριού, και ειδικότερα σολομού, θα ενισχύσει την ελαστικότητα των μαλλιών σας. Επιπλέον, τα αυγά, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, είναι γνωστό ότι αποκαθιστούν τη λάμψη και ενισχύουν την παραγωγή σμήγματος και κερατίνης. Θα προτείναμε επίσης να τρώτε σόγια και μπρόκολο, λόγω των ενεργών συστατικών που περιέχουν βιταμίνες Α και C και βήτα-καροτίνη. Οι φακές, οι ξηροί καρποί και η μαύρη σοκολάτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο που θα βοηθήσει στην ενίσχυση των ινών της τρίχας και τέλος, το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αβοκάντο θα βελτιστοποιήσει την ενυδάτωση των μαλλιών.

3. Κόψτε τις άκρες σας και αποφύγετε να βάψετε τα μαλλιά σας. Θα σας συμβουλεύαμε να μην βάφετε τα μαλλιά σας μετά το καλοκαίρι, με κίνδυνο να κάνετε τα μαλλιά σας ακόμα πιο εύθραυστα. Ωστόσο, συνιστάται μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, για να απαλλαγείτε από τις σχισμένες άκρες. Δεν χρειάζεται να κόψετε όλα τα μαλλιά σας, μόνο μερικά εκατοστά θα κάνουν τη δουλειά να τα αναζωογονήσουν και να σας προσφέρουν ένα κομψό νέο κούρεμα που μπορείτε να το επιδείξετε στους συναδέλφους σας στη δουλειά!

4. Αποφύγετε τα πιστολάκια μαλλιών και τα ισιωτικά. Για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά στα μαλλιά, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ισιωτικών και στεγνωτήρα μαλλιών με κάθε κόστος. Η ζέστη θα αποδυναμώσει τα μαλλιά σας που έχουν ήδη καταστραφεί από την έκθεση στον ήλιο και τα φυσικά στοιχεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ