Τούρκος θεολόγος σε γυναίκες: «Μην κυκλοφορείτε με κολάν και στενά παντελόνια»


Ο Ιντρίς Μποζκούρτ, μέλος της Τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι «δεν είναι αποδεκτό να επιδοκιμάσουμε εμφανίσεις με κολάν παντελόνια και να εμφανιζόμαστε έτσι δημοσίως. Αντίκειται στους θρησκευτικούς κανόνες», προσθέτοντας ότι «οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία».

«Δεν είναι αποδεκτό να επιδοκιμάσουμε εμφανίσεις με κολάν παντελόνια και να εμφανιζόμαστε έτσι δημοσίως. Αντίκειται στους θρησκευτικούς κανόνες», δήλωσε σε εκπομπή που μεταδόθηκε στο Diyanet TV ο Ιντρίς Μποζκούρτ, μέλος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Ο ίδιο πρόσθεσε «οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία».

Εντολή του Αλλάχ το χιτζάμπ

Ο εν λόγω θεολόγος υποστήριξε επίσης ότι «το χιτζάμπ (η κάλυψη του κεφαλιού, των χεριών και ποδιών με ύφασμα από τις γυναίκες) είναι θρησκευτική υποχρέωση. Είναι εντολή του Αλλάχ», κάτι στο οποίο διαφώνησε ο θεολόγος και καθ. φιλοσοφίας Σαχίν Φιλίζ, που συμμετείχε στην εκπομπή. Όπως δήλωσε, «το κάλυμμα δεν υπάρχει στο Κοράνι. Η συζήτηση αυτή περί κάλυψης των γυναικών έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής και πίεσης προς τις γυναίκες με το φόβο της κόλασης».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ