20 Αυγούστου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών


Συχνά θεωρούμε τη φύση δεδομένη. Δεν σκεφτόμαστε τον κεντρικό ρόλο που παίζουν όλα τα πλάσματα της ζωής. Ωστόσο, η Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να τιμήσετε την απίστευτη μέλισσα. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτήν την ημέρα, καθώς και τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι μέλισσες στην καθημερινότητά μας.

Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών

Η Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης κατά την οποία οι λάτρεις της μέλισσας, οι μελισσοκομικοί σύλλογοι και σύλλογοι και οι μελισσοκόμοι γιορτάζουν τη μέλισσα. Είναι μια ημέρα αναγνώρισης της συμβολής που έχουν οι μέλισσες στην καθημερινότητά μας, καθώς και για να μάθουμε για τα διάφορα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε αυτό το ζωτικό είδος. Την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας αποδίδουμε φόρο τιμής και στους μελισσοκόμους. Άλλωστε, οι προσπάθειές τους είναι που διασφαλίζουν ότι υπάρχουν υγιείς και καλά διαχειριζόμενες μέλισσες για την επικονίαση των καλλιεργειών.

Τα οφέλη του μελιού για την υγεία

Φυσικά, οι μέλισσες μας παρέχουν μέλι και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να τις ευχαριστούμε! Το μέλι είναι ένα χρυσαφένιο, παχύρρευστο υγρό, το οποίο παράγεται από τις μέλισσες χρησιμοποιώντας το νέκταρ των φυτών που ανθίζουν. Το είδος των λουλουδιών που επισκέπτονται οι μέλισσες θα επηρεάσει την υφή, τη μυρωδιά και τη γεύση του μελιού, με αποτέλεσμα διαφορετικούς τύπους μελιού, όπως το μέλι από άνθη πορτοκαλιάς, τριφύλλι, ακακία και manuka.

Υπάρχουν πολλά διατροφικά οφέλη που σχετίζονται με την προσθήκη λίγου μελιού στη διατροφή σας. Το υψηλής ποιότητας μέλι προσφέρει μια σειρά από οφέλη λόγω των αντιοξειδωτικών που περιλαμβάνονται. Αυτές περιλαμβάνουν φαινολικές ενώσεις, όπως φλαβονοειδή, καθώς και οργανικά οξέα. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μέλι έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών, καρδιακών προσβολών και ορισμένων μορφών καρκίνου. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθούν στην υγεία των ματιών. Υπήρξαν επίσης μελέτες που έχουν δείξει ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης σας. Εάν έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης LDL, τότε θα διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να έχετε καρδιακή νόσο.

Αυτό το είδος χοληστερόλης παίζει τεράστιο ρόλο στην αθηροσκλήρωση, η οποία είναι η συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες σας που μπορεί επίσης να προκαλέσει εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Υπάρχουν όλο και περισσότερες μελέτες που δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης σας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνει σημαντικά την καλή HDL χοληστερόλη ενώ μειώνει το σύνολο της κακής LDL χοληστερόλης.

Το μέλι δεν μπορεί να σας ωφελήσει μόνο όσον αφορά την κατανάλωσή του, αλλά χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως τοπική θεραπεία για την επούλωση εγκαυμάτων και πληγών. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να χρονολογηθεί από την Αρχαία Αίγυπτο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θεραπευτικές δυνάμεις του μελιού προέρχονται από τα αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακά αποτελέσματα που έχει, καθώς και από την ικανότητά του να θρέφει τον ιστό που περιβάλλει την πληγωμένη περιοχή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ