Ραγδαία αλλαγή του καιρού από Δευτέρα με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις


Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια

Από Δευτέρα θα υπάρξει σημαντική μεταβολή του καιρού και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η ατμοσφαιρική διαταραχή θα προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής (Βόρεια Ιταλία – Δυτικά Βαλκάνια).

Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει την Κυριακή 21/08, επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Επισημαίνεται ότι:

  • Τα ισχυρά φαινόμενα δε θα έχουν το συνηθισμένο τοπικό χαρακτήρα των καλοκαιρινών μηνών, αλλά θα είναι γενικευμένα και, εκτός της ηπειρωτικής χώρας, θα επηρεάσουν επίσης αρκετά νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και την Κρήτη.
  • Οι ημέρες με τα ισχυρότερα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα είναι η Τρίτη 23/08 και η Τετάρτη 24/08.
  • Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Κυριακή 21/8

Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, περιμένουμε μεταβολή του καιρού από τα βόρεια. με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως στα ορεινά της Κρήτη. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις – κυρίως στα βόρεια – θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμου. Σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα προσδίδοντας στις βροχοπτώσεις χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 32-34, στην Ήπειρο από 18 έως 32-33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 34-35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 33-35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 35 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34-35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 32 βαθμούς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ