Vegan: Πώς να υποστηρίξετε το παιδί σας που ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή;


Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε αθλήματα ενώ βρίσκονται σε χορτοφαγικές και vegan δίαιτες, αλλά οι γονείς και οι φροντιστές πρέπει να τα βοηθήσουν να επιλέξουν τροφές που θα τα τροφοδοτούν και θα καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Οι vegan αθλητές μπορεί να έχουν έλλειψη σε βιταμίνη B12, βιταμίνη D, μακράς αλυσίδας ωμέγα-3 λιπαρά, ριβοφλαβίνη και ασβέστιο, επομένως είναι σημαντικό να βρουν καλά υποκατάστατα, δήλωσε η Roberta Anding, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον. Η vegan διατροφή αποκλείει όλα τα κρέατα και τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών και των αυγών, ενώ η χορτοφαγική διατροφή αποκλείει το κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά.

Οι καλοί υδατάνθρακες περιλαμβάνουν επιλογές πρωινού, όπως τοστ ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης ή ψητές γλυκοπατάτες. Ο Anding προτείνει επίσης να προσφέρετε σε παιδιά για χορτοφάγους ρύζι, κινόα και ζυμαρικά. Ενώ υπάρχουν λιγότερες επιλογές πρωτεΐνης για τα παιδιά που έχουν αποβάλει το κρέας, οι χορτοφάγοι μπορούν να πάρουν την πρωτεΐνη τους από γάλα, γιαούρτι, τυρί ή αυγά. Οι βίγκαν μπορούν να επιλέξουν γάλα σόγιας, το πλησιέστερο μη γαλακτοκομικό ισοδύναμο με το αγελαδινό γάλα για πρωτεΐνη. Μια άλλη επιλογή πρωτεΐνης vegan είναι οι εναλλακτικές λύσεις αυγών που παρασκευάζονται από ρεβίθια. Τα φασόλια παρέχουν τόσο υδατάνθρακες όσο και πρωτεΐνες, ενώ το αβοκάντο και το trail mix είναι ενεργειακά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

“Επειδή η διατροφή τους είναι κατά κύριο λόγο φυτική, οι vegan και οι χορτοφάγοι μπορούν να πάρουν πολλούς εξαιρετικούς υδατάνθρακες”, είπε ο Anding. “Αν τρώνε αρκετό φαγητό, η ενέργειά τους θα πρέπει να προέρχεται από υδατάνθρακες, καθώς οι υδατάνθρακες είναι το καύσιμο της μυϊκής άσκησης. Πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με τον σχεδιασμό της πρωτεΐνης, καθώς είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη, καθώς και την ανάκαμψη από τον αθλητισμό.”

Ο Anding προτείνει να αποφεύγετε προϊόντα που μιμούνται το κρέας. Αυτό περιλαμβάνει εξαιρετικά επεξεργασμένα κατεψυγμένα, vegan κοτομπουκιές ή μπιφτέκια φυτικής προέλευσης. Αντ ‘αυτού, ένα μπιφτέκι με μαύρο φασόλι προσφέρει μια εναλλακτική λύση για πλήρη τροφή. Δημιουργήστε συνταγές χρησιμοποιώντας φακές, φασόλια ή κινόα για επαρκή κατανάλωση πρωτεΐνης, πρότεινε. “Όσο περισσότερο προσπαθούμε να βγάλουμε κάτι από ένα προϊόν, τόσο πιο επεξεργασμένο γίνεται. Οι Vegan επιλογές που προσπαθούν να μιμηθούν το κρέας δεν είναι εξαιρετικές επιλογές”, είπε ο Anding.

Μια σπιτική επιλογή είναι vegan μακαρόνια και τυρί με θρεπτική μαγιά, σημείωσε. Όταν κάνουν προπονήσεις εστιασμένες στην καρδιοπάθεια, οι νέοι θα πρέπει να καταναλώνουν υδατάνθρακες υψηλής ποιότητας και να πληρούν τις απαιτήσεις σε πρωτεΐνη, είπε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τοστ ολικής αλέσεως με βούτυρο αμυγδάλου ή άλλα βούτυρο ξηρών καρπών και μέλι. Τροφοδοτήστε πριν από την προπόνηση με φρέσκα φρούτα. Tofu, tempeh και άλλα προϊόντα με βάση τη σόγια θα παρέχουν πρωτεΐνη και θα βοηθήσουν το σώμα να αναδομηθεί μετά την άσκηση.

Vegan

Μετά την άρση βαρών, οι νέοι μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της μυϊκής βλάβης με πρωτεΐνες, όπως χούμους και κράκερ. ένα σάντουιτς με βούτυρο ξηρών καρπών, ένα δημητριακό πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης με μούρα ή μπανάνες. ή ένα ποτήρι γάλα σόγιας. “Η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός δεν είναι απλώς η αποφυγή του κρέατος. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε ποιοτικές πηγές υδατανθράκων και πρωτεΐνης”, είπε ο Anding. “Επισκεφθείτε έναν διαιτολόγο και ελέγξτε ξανά έναν παιδίατρο για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά παρακολουθούνται”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ