Φωτιά στην Κορινθία: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Καλύτερη η εικόνα λέει η Πυροσβεστική


Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Κυριακής (21/8) μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, καλύτερη η εικόνα της φωτιάς που καίει δασική έκταση 

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ωστόσο έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού Κορινθίας, καθώς η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε πυκνό δάσος, ενώ έχουν ενισχυθεί τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις.

Παράλληλα, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Όπως ανακοινώθηκε στην απογευματινή ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα στην πυρκαγιά στο Κατακάλι Κορινθίας επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πληροφορίες του korinthostv.gr αναφέρουν ότι η φωτιά πλησιάζει την παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου και οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες αφού οι Πυροσβέστες θέλουν να κερδίσουν τη μάχη πριν πέσει το φως της ημέρας.

46 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το 24ωρο από ώρα 18:00 χτες, 20-08-2022 έως ώρα 18:00 σήμερα, 21-08-2022, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση σήμερα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης είναι οριοθετημένη. Επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ