Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Η σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο έρωτας, η Eurovision και το «αντίο» των φίλων του


Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Με πόνο ψυχής αποχαιρετούν οι καλλιτέχνες τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες τα ξημερώματα (21/8), νικημένος από τον καρκίνο.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός από τον περασμένο Μάρτιο, μετά από έντονους πόνους που ένιωσε στο στομάχι, άρχισε να παλεύει για τη ζωή του καθώς μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχε καρκίνο.

Παρά τη δύναμη ψυχής που επέδειξε και την πολύ καλή συνεργασία που είχε με τους θεράποντες γιατρούς του, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτή την άνιση μάχη.

Η καλή του φίλη Μπέσσυ Αργυράκη, με το που πληροφορήθηκε τα άσχημα νέα χθες το πρωί ανέβασε μία πολύ τρυφερή ανάρτηση που ραγίζει καρδιές:

«Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης…Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα…»

To δικό της «αντίο» είπε μέσω instagram και η Σοφία Βόσσου η οποία είχε συνεργαστεί με τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς και τον εκτιμούσε τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Η Eurovision και οι επιτυχίες

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα ως κιθαρίστας και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Poll ενώ το 1974 αφοσιώθηκε περισσότερο στον ρόλο του ως τραγουδιστής σε ποπ και ροκ κομμάτια. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που έφερε το όνομά του ενώ δύο χρόνια αργότερα έκανε την πρώτη μεγάλη του επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» που ερμήνευσε αρχικά με την τότε πρωτοεμφανιζόμενη Μπέσσυ Αργυράκη.

Το 1977 όμως ήταν η χρονιά σταθμός για την καριέρα του αφού εκπροσώπησε μαζί με την Μπέσσυ Αργυράκη, τη Μαριάννα Τόλη και τον Πασχάλη την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision κατακτώντας την πέμπτη θέση με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ».

Άλλη μία σημαντική στιγμή του καλλιτεχνικά ήταν όταν υπέγραψε τη μουσική και τους στίχους για το τραγούδι «Μες στην προσευχή μου», τραγούδι έναρξης της πολύ επιτυχημένης σειράς «Η Λάμψη».

Έχει υπογράψει ως μουσικοσυνθέτης πολλές μεγάλες επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, όμως ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είχε πάντα ως προτεραιότητα την προσωπική του ζωή την οποία φρόντισε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όσο μπορούσε.

Ο έρωτας με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του

«Το ταμείο είναι 3 υπέροχα παιδιά και μια υπέροχη σύζυγος. Είμαι ακόμα ερωτευμένος με τη γυναίκα μου» είχε πει σε κάποια συνέντευξή του παλιότερα ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, καθιστώντας σαφές πως για εκείνον προτεραιότητα είχε η οικογένειά του και μόνο αυτή. Μάλιστα, είχε παραδεχτεί δημόσια, ότι μόλις αποφάσισε να δημιουργήσει οικογένεια, έκοψε… μαχαίρι τη νύχτα, θέλοντας να αφοσιωθεί στον ρόλο του ως σύζυγος και πατέρας.

Με τη γυναίκα του και την κόρη τους Ιλένια.

«Στα 34 μου αισθάνθηκα αρκετά ώριμος, ώστε να κάνω το όνειρο της ζωής μου πραγματικότητα, που ήταν να κάνω παιδιά. Είχα ένα προηγούμενο γάμο στα 27 μου, ο οποίος ήταν μάλλον επιπόλαιος, δεν ήμουν έτοιμος τότε. Στα 35 μου, που παντρεύτηκα, ήξερα ακριβώς τι θέλω, κι αυτό ήταν η οικογένεια και τα παιδιά. Τα απέκτησα, κι ευχαριστώ τη σύζυγο μου για το μεγάλο δώρο που μου έκανε» είχε εξομολογηθεί ενώ στην ερώτηση πώς είχε καταφέρει να ισορροπήσει τη δουλειά με την προσωπική ζωή, είχε απαντήσει:

«Όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδί, τον Αλέξανδρο, στον χρόνο μέσα, σταμάτησα να δουλεύω νύχτα, έκανα ένα στούντιο ηχογράφησης, από τα μεγαλύτερα που υπήρξαν στην Ελλάδα, και ασχολήθηκα με πρωινή δουλειά, παρότι πολλές φορές μου έτρωγε μέρες ολόκληρες το να βρίσκομαι μέσα στο στούντιο, γιατί έγραφα για κάτι σίριαλ, διαφημιστικά…Ήθελα συνειδητά να γίνω πατέρας, οπότε αφιερώθηκα στα παιδιά και στην πρωινή δουλειά, η νύχτα κόπηκε «μαχαίρι».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ