22 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Φυτικού Γάλακτος


Γιορτάζοντας τα φυτικά γάλατα που είναι συνήθως καλύτερα για τον οργανισμό και τον πλανήτη, η Παγκόσμια Ημέρα Φυτικού Γάλακτος είναι ένα βήμα στο δρόμο προς την υγεία και τη βιωσιμότητα.

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Φυτικού Γάλακτος

Ιδρύθηκε το 2017 από τον Robbie Lockie, ο οποίος είναι συνδημιουργός του Plant Based News. Η ιδέα της ημέρας είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης έναντι του γαλακτοκομικού γάλακτος. Ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της, η Παγκόσμια Ημέρα Φυτικού Γάλακτος συνδέθηκε με την εκστρατεία ProVeg που είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός ευαισθητοποίησης για τα τρόφιμα. Σκοπός είναι η αντικατάσταση των ζωικών προϊόντων με προϊόντα φυτικής προέλευσης. Η μείωση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων δεν είναι μόνο χρήσιμη για τα μεμονωμένα ζώα, αλλά λειτουργεί και ως τρόπος για να ζήσουν οι άνθρωποι πιο βιώσιμα στον πλανήτη. Είτε πηδάτε με τα δύο πόδια είτε απλώς βάζετε ένα δάχτυλο σε μια φυτική διατροφή, η Παγκόσμια Ημέρα Φυτικού Γάλακτος είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για να ξεκινήσετε.

Πώς να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Φυτικού Γάλακτος

Δοκιμάστε διαφορετικά είδη φυτικών γάλακτων. Κάθε φυτικό γάλα έχει τη δική του συνοχή και γεύση που προέρχεται από τον ξηρό καρπό ή το φυτό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να απολαύσετε φυτικό γάλα, αλλά εδώ είναι οι πιο συνηθισμένες:

  • Γάλα αμυγδάλου. Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υποκατάστατα γάλακτος γαλακτοκομικών και λειτουργεί εξαιρετικά σε πολλούς ανθρώπους εκτός, φυσικά, σε εκείνους με αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
  • Γάλα Βρώμης. Το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο φυτικό γάλα στην αγορά των ΗΠΑ, το γάλα βρώμης τείνει να είναι κοντά στη συνοχή του αγελαδινού γάλακτος και μπορεί να είναι πιο βιώσιμο.
  • Γάλα σόγιας. Αυτό ήταν αρχικά ένα από τα πιο κοινά φυτικά γάλατα. Μερικοί άνθρωποι δεν προτιμούν τη γεύση, ενώ άλλοι δεν εκτιμούν τις υψηλές θερμίδες ή τη γεύση.

Οφέλη φυτικού γάλακτος

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυτικού Γάλακτος είναι η ιδανική στιγμή για να μάθετε στοιχεία σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Εκτός από το ότι έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα γαλακτοκομικών και ότι έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, εδώ είναι μερικά άλλα οφέλη από τα φυτικά γάλατα:

  • Εύπεπτα. Τα γαλακτοκομικά είναι σκληρά για τα περισσότερα πεπτικά συστήματα των ανθρώπων, αλλά τα φυτικά γάλατα συνήθως δεν είναι. Κάντε ένα διάλειμμα σε αυτό το πεπτικό σύστημα με γάλα σόγιας, βρώμης ή αμυγδάλου.
  • Υγιή Λίπη. Τα φυτικά γάλατα προσφέρουν μια υγιή ισορροπία μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών.
  • Χωρίς χοληστερόλη. Ενώ ένα φλιτζάνι γαλακτοκομικό γάλα χαμηλών λιπαρών έχει 12 mg χοληστερόλης, τα φυτικά γάλατα δεν έχουν καθόλου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είστε πιο υγιείς και να διατηρείτε αυτό το καρδιακό σύστημα χαρούμενο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ