Σφοδρή καταιγίδα στην Πτολεμαΐδα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης οι πλημμυρισμένες περιοχές


Από χθες αργά το βράδυ έως σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πτολεμαΐδας επιχείρησαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα

Συνολικά 186 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών στην πόλη της Πτολεμαΐδας και στα χωριά που γειτνιάζουν με τον αστικό ιστό, δέχθηκε μέχρι σήμερα τα ξημερώματα το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, εξαιτίας της χθεσινοβραδινής καταιγίδας που έπληξε την πόλη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής λόγω του μεγάλου αριθμού των κλήσεων χρειάστηκε η συνδρομή οχημάτων και προσωπικού από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Οι πυροσβέστες προχώρησαν σε 45 αντλήσεις υδάτων από κατοικίες, υπόγεια και επαγγελματικούς χώρους εντός της πόλης ενώ σε μια περίπτωση στο χωριό Περδίκα υπήρξε πτώση πρανούς που καταπλάκωσε μια περίφραξη και ένα αυτοκίνητο. Επίσης σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί πολιτών. Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό σταθμό που είναι εγκατεστημένος στην Άρδασσα, ένα χωριό μόλις 10 χιλιόμετρα από την Πτολεμαΐδα, κατά την διάρκεια της καταιγίδας που διήρκησε περί τα 50 λεπτά, έπεσαν 77 χιλιοστά βροχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν τα χωράφια, τα αρδευτικά κανάλια αλλά και τα κανάλια αποστράγγισης των υδάτων.

Ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς δήλωσε πως πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που έζησε η κυρίως πόλη, το οποίο οι μετεωρολόγοι ονομάζουν «αυτοτροφοδοτούμενη καταιγίδα». Ανέφερε ακόμη ότι οι ζημιές σε υπόγεια κατοικιών και επαγγελματικών χώρων είναι σημαντικές και ότι θα ζητήσει σήμερα από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληττόμενες περιοχές του δήμου.

Από χθες αργά το βράδυ έως σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πτολεμαΐδας επιχείρησαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ