Οικονόμου στο Newsbomb: Δεν θα ξαναδούμε Μόρια και Ειδομένη – Στο επίκεντρο η φύλαξη των συνόρων


Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και έστειλε μηνύματα ενόψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος τη Δευτέρα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Τουρκία έσωσε 41.000 μετανάστες που η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν αλλά και μηνύματα ενόψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το θέμα των συνόρων έστειλε ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά από το Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη (23/08).

«Όλοι γνωρίζουν ποιος εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό εδώ και πολύ καιρό εκμεταλλευόμενος τη δυστυχία ανθρώπων. Έχουμε γίνε μάρτυρες πολλών τέτοιων περιστατικών και πρόσφατα των 38 που σώθηκαν στον Έβρο» απάντησε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι ελληνικές αρχές σώζουν ζωές στο Αιγαίο και στον Έβρο και από τη άλλη ακολουθούν αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική υπερασπιζόμενες τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα έσπευσε να συμπληρώσει ότι «δεν είμαστε πολιτικά αφελείς. Δεν θα επιτρέψουμε να βιώσει η πατρίδα και η κοινωνία όσα ζήσαμε με το μεταναστευτικό στην προηγούμενη διακυβέρνηση. Δεν θα έχουμε ξανά Μόριες και Ειδομένη. Η Ελλάδα θα φυλάει σύνορα και θα σώζει ζωές στο Αιγαίο και τον Έβρο».

«Ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει για τη φύλαξη των συνόρων σε θάλασσα και ξηρά θα γίνει» πρόσθεσε σε άλλη ερώτηση ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι είναι η Τουρκία που θα πρέπει να απαντήσει στο πώς φεύγουν οι μετανάστες από τα τουρκικά παράλια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ