Λαμία: Πιτμπουλ επιτέθηκε σε γυναίκα

To σκυλί επιτέθηκε στη γυναίκα, η οποία προσπαθούσε να σώσει το δικό της σκυλί από τη μανία του πίτμπουλ!

Περιστατικό με επίθεση πιτ-μπουλ σε κυρία που έκανε τη βόλτα της με το δικό της σκύλο, κατέγραψε το LamiaReport το απόγευμα της Δευτέρας (22/8) γύρω στις 19:00’ στην περιοχή της Αμφιθέας Λαμίας.

Το πιτ-μπουλ, άγνωστο από πού είχε διαφύγει, επιτέθηκε στο άλλο σκυλί και στην προσπάθεια της η ιδιοκτήτρια να το σώσει, δέχτηκε το δάγκωμα. Για καλή της τύχη εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο ένας νεαρός ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν ήξερε από σκυλιά, έσπευσε να τη σώσει από τα δόντια του πιτ-μπουλ.

Στην προσπάθειά του μάλιστα αυτή, δέχτηκε και εκείνος γρατσουνιές από το ζώο, το οποίο όταν το έπιασε από το κολάρο, ηρέμησε! Μάλιστα παρά την καλή του πράξη, άκουσε και τις απειλές της γυναίκας που δέχτηκε την επίθεση, γιατί νόμιζε ότι ο σκύλος ήταν δικός του!

Ο νεαρός περίμενε υπομονετικά μέσα στη βροχή κρατώντας το επιθετικό σκυλί αναζητώντας βοήθεια από αστυνομία και Φιλοζωική. Τελικά ενημερώθηκε ο συλλέκτης σκύλων του Δήμου Λαμιέων που μέσα στην σφοδρή καταιγίδα έφτασε στο σημείο και το οδήγησε στο Κυνοκομείο Λαμίας.

Τρόμαξε από την καταιγίδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το πιτ μπουλ ηρέμησε μόλις πιάστηκε από το κολάρο του, άρχισε και πάλι να αγριεύει όταν ξεκίνησαν οι απανωτοί κεραυνοί και οι βροντές από την καταιγίδα, αφού λογικά τρόμαζε από τους απότομους και δυνατούς θορύβους. Παρόλα αυτά ο νεαρός είχε την ψυχραιμία να ελέγξει το άγριο τετράποδο περιμένοντας να το παραδώσει με ασφάλεια στον επαγγελματία εκπαιδευτή.

Ο τελευταίος διαπίστωσε με το ειδικό σκάνερ, ότι ο σκύλος δεν έφερε τσιπ. Από την εν γένει συμπεριφορά του όμως δείχνει ότι έχει φύγει από κάποιο σπίτι. Πιθανότατα να τρόμαξε από τις πρώτες βροντές της καταιγίδας και να προσπάθησε να απομακρυνθεί από το χώρο του. Σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται για καινούρια εγκατάλειψη και μάλιστα μιας ράτσας που από τη φύση της είναι επιθετική και ενίοτε επικίνδυνη.

Προς το παρόν το ζώο, που είναι αρσενικό και υγιέστατο, φιλοξενείται στο Κυνοκομείο του Δήμου.

Πηγή: lamiareport.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ