Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των «νταήδων» του Μυλοπόταμου στους Γερμανούς τουρίστες


Καρέ-καρέ περιγράφεται στη δικογραφία της υπόθεσης η καταδίωξη-θρίλερ της οικογένειας Γερμανών από τους δύο Κρητικούς που κατηγορούνται για την υπόθεση, που προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου – Τι δείχνει βίντεο ντοκουμέντο

Η ΕΡΤ αποκαλύπτει το βίντεο ντοκουμέντο της στιγμής της επίθεσης των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο.


Στο σχετικό απόσπασμα αναφέρεται:

«Ενώ το αυτοκίνητό μας βρισκόταν στην επαρχιακή οδό Ρεθύμνου-Περάματος στην περιοχή του Δ.Δ. Αλεξάνδρου Χάνι, βγαίνοντας από πλαϊνό δρόμο, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητό τους στο μπροστά αριστερό του μέρος και στη συνέχεια χωρίς να σταματήσει τράπηκε σε φυγή. Ο Γερμανός οδηγός του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, ακολούθησε το αυτοκίνητο που τους χτύπησε προκειμένου να κρατήσουν τα στοιχεία κυκλοφορίας του και να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου.

Οι επιβαίνοντες από το ενοικιαζόμενο όχημα έκαναν σήμα να σταματήσει το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ώσπου κάποια στιγμή αυτό σταμάτησε απότομα μπροστά τους. Τότε ο ένας από τους Γερμανούς πήγε με το αυτοκίνητο στο πλάι του οχήματος των Κρητικών και ζήτησε τα στοιχεία τους. Αμέσως ο οδηγός βγήκε πολύ γρήγορα από το αυτοκίνητο και χτύπησε τον Γερμανό με γροθιά, από το ανοιχτό παράθυρο στο πρόσωπο. Στη συνέχεια κατέβηκε ο αδερφός του Γερμανού από το αυτοκίνητο και χτύπησε τον οδηγό του οχήματος που χτύπησε τον αδερφό του, ενώ παράλληλα είχε κατέβει ο συνοδηγός του οχήματος του Κρητικού (36 ετών) και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, προσπαθώντας να χτυπήσει αυτόν καθώς και τον οδηγό του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, ο οποίος επίσης είχε κατέβει από το αυτοκίνητο για να βοηθήσει τους Γερμανούς.

Εν μέσω της πάλης του 36χρονου Κρητικού και ενός εκ των Γερμανών, ο 38χρονος οδηγός του οχήματος των Κρητικών πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι και κινήθηκε απειλητικά προς τον Γερμανό, με τρόπο ο οποίος έδειχνε ότι είχε σκοπό να τον πλήξει. Τότε οι Γερμανοί τουρίστες φοβούμενοι για τη ζωή τους μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν γιατί φοβήθηκαν για τη ζωή τους.

Ταυτόχρονα μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και οι κατηγορούμενοι με οδηγό τον 38χρονο ακολούθησαν τα θύματα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, χτυπώντας το αυτοκίνητο τους από πίσω με σκοπό να τους βγάλουν από το δρόμο. Όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο έφτασε στο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου, ο οδηγός του αυτοκινήτου των Κρητικών προσπέρασε το αυτοκίνητό τους από μπροστά, ώσπου παρευρισκόμενοι στο σημείο πολίτες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητο των παθόντων, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο ξενοδοχείο τους από όπου ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παθόντων, θεωρούν ότι το γεγονός ότι δεν βγήκε το αυτοκίνητό τους από το δρόμο, με αποτέλεσμα έως και τον θανάσιμο τραυματισμό τους, οφείλεται στις οδηγικές ικανότητες του οδηγού και σε περίπτωση που ήταν άλλος από αυτούς οδηγός δεν θα είχαν αποφύγει την εκτροπή του οχήματος, καθώς επίσης και ότι κατάφεραν να φύγουν από το Πέραμα γιατί πολίτες προσέτρεξαν και τους βοήθησαν να διαφύγουν. Επίσης, θεωρούν ότι η επίθεση σε βάρος τους είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω του ότι ήταν υπήκοοι Γερμανίας και βρίσκονταν για διακοπές στο Ρέθυμνο».

«Νταήδες» με… παρελθόν – Η άγρια επίθεση με ρόπαλο και τα ναρκωτικά

Για άγρια επίθεση με ρόπαλο σε βάρος ενός 26χρονου τότε νεαρού είχε κατηγορηθεί το 2014 ο 38χρονος Κρητικός που κρατείται για την επίθεση σε βάρος οικογένειας Γερμανών που έκαναν διακοπές στο Ρέθυμνο.

Ο 38χρονος φέρεται να είναι το άτομο που τράβηξε μαχαίρι και απείλησε τους Γερμανούς. Το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ανακριτή. Μέχρι τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομίας.

Ποινικό παρελθόν είχε και ο 36χρονος φίλος του, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την επίθεση στους Γερμανούς. Ο 36χρονος, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του τζιπ, αφέθηκε ελεύθερος μετά την προσαγωγή του.

Κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά, καθώς είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε χασισοφυτεία. Σε βάρος του ήταν σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και της χρηματικής εγγύησης. Και οι δύο δράστες αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί ήταν αυτοί που τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν με μπουνιές.

Παρέμβαση Ντογιάκου

Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης για την υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος των Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοπόταμου, παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στην ανακρίτρια Ρεθύμνου.

Η εντολή του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «…ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παραγγελία αναφέρεται ότι από τη στιγμή που η Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρονται να τελέστηκαν στον Μυλοπόταμο Κρήτης για την καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών να διενεργηθεί η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ