Αγριογούρουνα στο Χαϊδάρι: Στη Λεωφόρο Αθηνών μπήκαν προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς


Στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα τοποθετήθηκαν οι πρώτες προειδοποιητικές πινακίδες για τη διέλευση αγριογούρουνων στην Αττική

Τα… αγριογούρουνα της Αθήνας είναι γεγονός! Μετά την Κηφισιά, την Πεντέλη, τον Διόνυσο, το Ντράφι και άλλες περιοχές της Αττική, τα αγριογούρουνα κάνουν πια συχνές εμφανίσεις και στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τα προβλήματα στην οδική ασφάλεια και την δημόσια υγεία, καθώς τα οικιακά απορρίμματα που βρίσκονται εκτός των κάδων γίνονται μέρος της διατροφής τους.

Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα τα αγριογούρουνα έχουν βρει καταφύγιο στο άλσος κοντά στη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι και κατά την αναζήτηση της τροφής τους φτάνουν συχνά ακόμη και έως την Λεωφόρο Αθηνών. Οι οδηγοί μειώνουν ταχύτητα και είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου για να έχουν περιθώρια αντίδρασης όταν κάποιο από τα αγριογούρουνα επιχειρεί να διασχίσει την άσφαλτο!

Τα ατυχήματα με αγριογούρουνα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα είναι πολλά, και κάποια από αυτά θανατηφόρα, όπως πρόσφατα στο Κιλκίς, καθώς η αύξηση του πληθυσμού τους ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές, τα φέρνει ακόμα και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Ετσι, στη λεωφόρο Αθηνών τοποθετήθηκαν οι πρώτες προειδοποιητικές πινακίδες για τη διέλευση αγριογούρουνων στην Αττική. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Δαφνίου (Δήμος Χαϊδαρίου) οι τρεις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί ενημερώνουν τους οδηγούς στο ρεύμα προς Αθήνα, μέχρι και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ