Καιρός: Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Ποτάμι η Λεωφόρος Αθηνών – Πάνω από 40 χιλ. βροχής σε μία ώρα


Οι μπόρες και καταιγίδες στην Αττική την Πέμπτη 25/08 από τις κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Η καταιγίδα που χτύπησε το μεσημέρι της Πέμπτης την Αττική ήταν κατά τόπους ισχυρή και μέσα σε μία ώρα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι η Αστυνομία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της οδού Χαμοστέρνας καθώς ο δρόμος θύμιζε… ποτάμι.

Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της οδού Κυπρίων Αγωνιστών, που βρίσκεται στην περιοχή του Χαϊδαρίου αλλά και στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το Δαφνί έως τον Σκαραμαγκά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακόμα, έσπασε αγωγός και διακόπηκε η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα της Λ. Δημοκρατίας στο ρεύμα προς Πέραμα από το ύψος της οδού Ακτή Ιωνίας μέχρι την Γρ. Λαμπράκη.

17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

Καταρρακτώδης βροχή έπεσε κυρίως σε Γκάζι, Υμηττό, Δάφνη, Ηλιούπολη, Αμπελόκηπους, Πατήσια, Περιστέρι, Πετρούπολη, Μαλακάσα, Καλλιθέα, Αγ. Παρασκευή, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Χαϊδάρι, Παπάγου, Νίκαια και Πειραιά.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης η Πυροσβεστική δέχτηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 5 κοπές δέντρων από Αθήνα , Βύρωνα, Καισαριανή, Ηλιούπολη.

Οι μπόρες και καταιγίδες στην Αττική την Πέμπτη 25/08 από τις κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Περισσότερα από 40 χιλιοστά βροχής σε μία ώρα

Τοπικά ισχυρές μπόρες και καταιγίδες εκδηλώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα την Πέμπτη 25/08 στην Αττική.

Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική ήταν ίσο με 41mm και καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Χαϊδάρι ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στον Υμηττό – Δάφνη και ήταν ίσο με 30mm.

Τα συγκεκριμένα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε χρονικό διάστημα σχεδόν μιας ώρας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε περισσότερους από 700 κεραυνούς. Τα δύο αυτά μέγιστα βροχής στην Αττικής διακρίνονται στο παρακάτω βίντεο που καταγράφηκε από τις κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην Πεντέλη.

Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ