Αυστραλία: Βρέθηκε ποσότητα ρεκόρ μεθαμφεταμίνης αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων


Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας κατάσχεσαν συνολικά 1,8 τόνους μεθαμφεταμίνης, τη μεγαλύτερη ποσότητα του συγκεκριμένου ναρκωτικού που έχει βρεθεί ποτέ στην Αυστραλία. Η αξία του εκτιμάται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Σχεδόν δύο τόνοι μεθαμφεταμίνης κατασχέθηκαν από την αυστραλιανή αστυνομία, η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικού στην ιστορία της χώρας.

Η αστυνομία βρήκε 1.800 κιλά από αυτό που τοπικά είναι γνωστό ως «ice» (πάγος) μέσα σε εμπορευματοκιβώτια σε λιμάνι του Σίδνεϊ. Hταν κρυμμένο σε μάρμαρο και έχει αξία πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια)

Συνελήφθησαν τρεις άντρες, 24, 26 και 34 ετών που κατηγορούνται για το ρόλο τους στην εισαγωγή των ναρκωτικών από τη Μέση Ανατολή. Οι αρχές λένε ότι οι άνδρες αποτελούν μέρος μίας ευρύτερης εγκληματικής οργάνωσης με διεθνείς διασυνδέσεις.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε ότι η ομάδα ήταν «προηγμένη», αλλά οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν το «θράσος» τους στην προσπάθεια εισαγωγής τόσο μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών χωρίς να εντοπιστούν. «Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά», είπε ο επικεφαλής ντετέκτιβ, Supt John Watson. «Αυτή η κατάσχεση είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Αυστραλίας».

Η Αυστραλία βρίσκεται στο έλεος αυτού που οι αρχές έχουν αποκαλέσει «επιδημία ice». Λένε ότι το φάρμακο τροφοδοτεί βίαια εγκλήματα, εθισμό και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η χώρα έχει την υψηλότερη αναφερόμενη χρήση μεθαμφεταμίνης κατά κεφαλήν στον κόσμο, με περίπου το 6% των Αυστραλών – 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους- να έχουν κάνει χρήση του ναρκωτικού.

Σε μια άλλη έρευνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 150 κιλά μεθαμφεταμίνης από μια vintage Bentley στο ίδιο λιμάνι του Σίδνεϊ.
Μετά από πληροφορίες, οι συνοριοφύλακες έκαναν ακτινογραφία στο πολυτελές αυτοκίνητο -το οποίο είχε φτάσει από τον Καναδά- και διαπίστωσαν «ανωμαλίες».

Στη συνέχεια, η αστυνομία βρήκε ναρκωτικά κρυμμένα πίσω από τους προβολείς του, αποκαλύπτοντας τελικά συνολικά 161 κιλά μεθαμφεταμίνης και 30 κιλά κοκαΐνης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ