Ιρλανδία: Το σύστημα υγείας και κοινωνικής περίθαλψης σε συνεχή πίεση


Στην Ιρλανδία οι οικογένειες να βοηθήσουν τους ασθενείς να σηκωθούν από τα κρεβάτια του νοσοκομείου και να επιστρέψουν στο σπίτι προειδοποιώντας ότι το προσωπικό έχει γονατίσει. Ο Δρ Paul Baylis μιλούσε στο νοσοκομείο Altnagelvin στο Derry καθώς είπε ότι το προσωπικό αντιμετωπίζει “παρατεταμένη πίεση“. Πρόσθεσε ότι χρειάζονται κρεβάτια απελευθερωμένα. Μια μέρα την περασμένη εβδομάδα είχε 52 ασθενείς που περίμεναν για εισαγωγή στα επείγοντα, αλλά 50 ασθενείς σε κρεβάτια στο νοσοκομείο που “δεν μπορούσαν να πάρουν εξιτήριο για διάφορους λόγους“.

Υπάρχουν μόλις 27 κλίνες στην εντατική, πρόσθεσε, επομένως είναι “πολύ δύσκολο να φροντίζεις τους ασθενείς” αν έχουν 50 άτομα εκεί. Ο Σύμβουλος στην Επείγουσα Ιατρική πρόσθεσε: “Το σύστημα υγείας και κοινωνικής φροντίδας μας βιώνει μια συντριπτική περίοδο συνεχούς πίεσης. Το Altnagelvin Hospital και το South West Acute Hospital όπως όλα τα άλλα σε όλη την περιοχή εργάζονται πέρα ​​από τις δυνατότητες, με πολλούς πολύ άρρωστους ασθενείς να περιμένουν νοσοκομειακές κλίνες. Είναι ζωτικής σημασίας όποιος είναι ιατρικά κατάλληλος για εξιτήριο να μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα και η οικογένεια να είναι σε θέση να διευκολύνει τους ασθενείς να επιστρέψουν στο σπίτι.”

* Εάν οι ασθενείς κριθούν ιατρικά ικανοί από τον σύμβουλο/ανώτερο γιατρό να πάνε σπίτι τους, αυτοί και οι οικογένειές τους θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν ρυθμίσεις που θα πρέπει να παραληφθούν αμέσως την ημέρα της εξιτηρίου. Ιατρικές και νοσηλευτικές ομάδες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε αυτές τις ρυθμίσεις.

* Εάν οι ασθενείς κριθούν ιατρικά ικανοί από τον σύμβουλο/ανώτερο γιατρό να πάνε σπίτι και περιμένουν να τοποθετηθούν στο σπίτι φροντίδας, το προσωπικό της Trust θα διαθέσει την πρώτη θέση που είναι κατάλληλη για εσάς. Αυτή μπορεί να μην είναι απαραίτητα η πρώτη σας επιλογή, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Western Trust θα συνεργαστεί στενά μαζί σας για να μετακινήσετε το μέλος της οικογένειάς σας στην πρώτη σας επιλογή αργότερα.

* Εάν ο σύμβουλος/ανώτερος γιατρός σας κρίνει ικανός να επιστρέψετε στο σπίτι και υπάρχει καθυστέρηση στην προμήθεια νέας ή πρόσθετης κατ’ οίκον φροντίδας (φροντίδα κατοικίας), ενδέχεται να λάβετε εξιτήριο και αυτά τα στοιχεία του πακέτου φροντίδας σας θα οργανωθούν όταν Άντε σπίτι. Μπορεί να απαιτείται πρόσθετη οικογενειακή υποστήριξη μέχρι να οριστικοποιηθεί το πακέτο φροντίδας στο σπίτι.

Ο Δρ Baylis πρόσθεσε: “Όλοι γνωρίζουν ότι η Υγεία και η Κοινωνική Περίθαλψη σε όλη την περιοχή υφίσταται τεράστια πίεση. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολες στιγμές, σας ζητάμε να μας βοηθήσετε, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε άλλους που είναι πολύ άρρωστοι και χρειάζονται ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο και χρειαζόμαστε τη στήριξή σας περισσότερο από ποτέ. Το προσωπικό μας συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι οι ασθενείς λαμβάνουν τη θεραπεία και τη φροντίδα που χρειάζονται. Για να τους βοηθήσουμε, ζητάμε οι ασθενείς να μην παραμείνουν στο νοσοκομείο περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Χρειαζόμαστε επίσης οικογένειες για την έγκαιρη μεταφορά των αγαπημένων προσώπων από το νοσοκομείο (όποτε αυτό είναι δυνατό). Ευχαριστώ. Παρακαλώ ελάτε στο νοσοκομείο μόνο εάν έχετε επείγουσα ιατρική ή ψυχική υγεία. Βρείτε κατάλληλες εναλλακτικές επιλογές υγειονομικής περίθαλψης που έχετε στη διάθεσή σας, όπως ο γιατρός σας εκτός ωραρίου ή το Κέντρο Επείγουσας Φροντίδας και Θεραπείας στο Omagh Hospital and Primary Care Complex.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ