Νέα Υόρκη: Τα καταστήματα επιβάλλουν την απαγόρευση πώλησης δοχείων σαντιγί σε άτομα κάτω των 21 ετών


Νέα Υόρκη: Ένας γερουσιαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης είπε ότι το υποξείδιο του αζώτου στα κουτιά σαντιγί έχει βλάψει την περιφέρειά του Οι έλεγχοι ταυτότητας για σαντιγί κυκλοφορούν στα καταστήματα της Νέας Υόρκης καθώς περισσότεροι λιανοπωλητές αρχίζουν να επιβάλλουν έναν νόμο της πολιτείας ενός έτους που απαγορεύει την πώληση δοχείων σαντιγί σε άτομα κάτω των 21 ετών.

Ο νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι εν μέσω ανησυχίας ότι οι έφηβοι είναι όλο και πιο ψηλά στην εισπνοή του υποξείδιο του αζώτου που χρησιμοποιείται ως προωθητικό στα δοχεία, σύμφωνα με την Ένωση Albany Times.

Το πρώτο αδίκημα της πώλησης δοχείων σαντιγί σε άτομα κάτω των 21 ετών συνοδεύεται από πρόστιμο 250 $, με πρόστιμα έως και 500 $ για μεταγενέστερες παραβιάσεις.

Το υποξείδιο του αζώτου, ή «αέριο του γέλιου», είναι ένα διασπαστικό αναισθητικό που μπορεί να εισπνευστεί εκφορτίζοντας φυσίγγια νιτρώδους αερίου γνωστών ως «whippets», σύμφωνα με το Ίδρυμα Αλκοόλ και Ναρκωτικών.

Εκτός από τη βραχύβια ευφορία, το φάρμακο μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια αρτηριακής πίεσης, λιποθυμία, καρδιακή προσβολή και αιφνίδιο θάνατο.

Οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης και ψύχωση.

Το νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση δοχείων σαντιγί σε εφήβους υποστηρίχθηκε από τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Joseph Addabbo, ο οποίος είπε ότι υποστήριξε το μέτρο αφού αντιλήφθηκε την επιζήμια επίδραση του υποξειδίου του αζώτου στην περιφέρειά του.

“Αυτός ο νέος νόμος είναι ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση ενός σημαντικού προβλήματος για πολλές γειτονιές σε όλη την περιφέρειά μου”, είπε ο Addabbo όταν ψηφίστηκε η νομοθεσία το περασμένο φθινόπωρο.

“Η ανάγκη περιορισμού της πρόσβασης και της πώλησης των whippets έγινε για πρώτη φορά εμφανής σε μένα αφότου είχα λάβει καταγγελίες για άδεια δοχεία στους δρόμους της γειτονιάς.

Τα χρησιμοποιημένα whippets που συσσωρεύονται στις κοινότητές μας δεν είναι μόνο πόνος στα μάτια αλλά και ενδεικτικό ενός σημαντικού προβλήματος κατάχρησης υποξειδίου του αζώτου».

Ο Κεντ Σόπρις, ο οποίος υπηρετεί ως πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Ψιλικών της Νέας Υόρκης, είπε στην Times Union ότι άφησε τα μέλη της οργάνωσής του να γνωρίζουν να επιβάλλουν τον νόμο όταν το αντιλήφθηκε μόλις πριν από δύο μήνες, το οποίο απέδωσε σε ένα πιθανό ζήτημα σχετικά με τον τρόπο παρακολούθησης του νόμου.

«Νομίζω ότι υπάρχει κάποιο είδος μηχανισμού αναφοράς που απλώς δεν πήγε όπως έπρεπε», είπε. «Παρακολουθούσαμε τον λογαριασμό πέρυσι και όταν κοίταξα στο αρχείο παρακολούθησης λογαριασμών, απλώς δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι υπογράφηκε».

Οι φορτιστές σαντιγί χρησιμοποιούνται συνήθως στη χρήση ναρκωτικών για το υποξείδιο του αζώτου, κοινώς γνωστού ως αερίου γέλιου.

Ένας εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Price Chopper που εδρεύει στο Schenectady είπε στην εφημερίδα Albany ότι τα αυτοματοποιημένα ταμεία στα καταστήματά τους θα αρχίσουν να επισημαίνουν τα δοχεία σαντιγί ως προϊόντα περιορισμένης ηλικίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Άλλοι λιανοπωλητές τροφίμων έχουν λάβει παρόμοια μέτρα.

Περισσότεροι από 107.000 Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών πέρυσι, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί και μια αξιοσημείωτη αύξηση από τους 93.655 Αμερικανούς που πέθαναν το 2020.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ