Αλεποχώρι: Απολογείται σήμερα ο 70χρονος που πυροβόλησε δυο ανήλικα


Αλεποχώρι: Ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, υποστηρίζει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι δεν πυροβόλησε σε ευθεία βολή

Το ανακριτικό κατώφλι περνάει σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί ο 70χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε δυο ανήλικα παιδιά στην αυλή του σπιτιού του τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής.

Ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, υποστηρίζει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι δεν πυροβόλησε σε ευθεία βολή και πως σκοπός του ήταν να εκφοβίσει τους κλέφτες που πίστευε ότι εισέβαλλαν στην αυλή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Γλύκα, ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει την παρέα των ανηλίκων και ο λόγος που προέβη στην συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι κατά το παρελθόν είχαν συμβεί ανάλογα περιστατικά με αποτέλεσμα να φοβηθεί. «Είχε δεχθεί επιθέσεις στο παρελθόν, είχε φοβηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του 70χρονου.

Το ιστορικό

Τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής μια παρέα ανηλίκων, η οποία φέρεται να έπαιζε το παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια», πήδηξε τον μαντρότοιχο του σπιτιού του 70χρονου. Εκείνος είδε μόνο δύο σκιές, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει, και δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για παιδιά. Φοβούμενος τότε, φέρεται να άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και να πυροβόλησε προς τα παιδιά, τραυματίζοντάς έναν 14χρονο και έναν 16χρονο, ενώ γλίτωσαν οι άλλοι δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών.

Ο ίδιος μετά τη σύλληψη του φέρεται να υποστήριξε ότι πέρασε τα παιδιά για κλέφτες γι’ αυτό και πυροβόλησε. Ωστόσο, στη συνέχεια, εξήγησε ότι γνωρίζει τα ανήλικα παιδιά και ότι πολύ συχνά προκαλούν ζημιές στην αυλή του σπιτιού του, αλλά και πως μόνος στόχος του ήταν να τα εκφοβίσει. «Τις προηγούμενες ημέρες η συγκεκριμένη παρέα παιδιών με είχε ενοχλήσει συστηματικά» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς και ισχυρίστηκε ότι έμπαιναν στην αυλή του και ότι του χτυπούσαν το παράθυρο για να τον πειράξουν και να του κάνουν πλάκα. Σημειώνεται, ότι από την έρευνα προέκυψε ότι έχει νόμιμη άδεια για την κατοχή καραμπίνας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ