To Airbnb των Κουτσολιούτσων, η Εγνατία Wind και το «δωρικό» περίπτερο της ΔΕΘ


Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Η βίλα των Σπετσών

Πριν ο πρίγκιπας Παύλος και η σύζυγος του Μαρί Σαντάλ βρεθούν στα Χάμπτονς για το φιλανθρωπικό γκαλά Blue Dream που διοργάνωσε ο Father Alex Καρλούτσος, όπου ο πρωτότοκος των Γκλύξμπουργκ βρέθηκε να χορεύει επιτυχίες του Αντώνη Ρέμου επάνω σε τραπέζια, το ζεύγος είχε περάσει μεγάλο μέρος των διακοπών του στις Σπέτσες. Κι όχι όπου- όπου, αλλά στη «δεσμευμένη» από τις ανακριτικές αρχές βίλα Κουτσολιούτσου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες , η πολυτελής κατοικία «παραχωρήθηκε» στον Παύλο και τη Μαρί Σαντάλ έναντι ενοικίου 15.000 ευρώ ημερησίως. Αμέσως μετά τον Παύλο, εγκαταστάθηκαν στη βίλα οι (πρόσφατα αποφυλακισθέντες) Δημήτρης, και Τζώρτζης Κουτσουλιούτσος, μαζί με την σύζυγο του ιδρυτή της Folli Follie, Καίτη Κουτσολιούτσου. Το γεγονός «ερέθισε» πηγές της στήλης που μας βομβάρδισαν με ερωτήματα. Αναρωτήθηκαν αν επιτρέπεται να «αξιοποιούν» οι υπόδικοι Κουτσολιούτσοι τη δεσμευμένη βίλα «ως Airbnb», αν έχουν κάνει τη σχετική έναρξη επιτηδεύματος, αν η ΑΑΔΕ έχει ενεργοποιηθεί για κατάσχεση μετρητών, για το αν δηλώνουν τα εισοδήματα που προέρχονται από την ενοικίαση της βίλας, αν ελέγχεται από πού προέρχονται τα κεφάλαια που χρησιμοποιούν, αφού υποτίθεται ότι όλοι τους οι λογαριασμοί είναι δεσμευμένο και αν επιτρέπεται από τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν για την αποφυλάκιση τους να μετακινούνται σε νησιά μακριά από την δηλωμένη κατοικία τους. Εμείς τους απαντήσαμε πως το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως η βίλα είχε εγγραφεί ως ενέχυρο σε μια εταιρία ελβετικών συμφερόντων, την περιβόητη Petrus AG και πως δεν έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα τους, τα οποία ωστόσο ακούγονται εύλογα…

Η Εγνατία Wind

Η Εγνατία Wind, θυγατρική του Ομίλου Μυτιλιναίος, έλαβε δύο άδειες εγκατάστασης για Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) στις Φέρες του Έβρου. Η πρώτη άδεια αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1,995 MW στη θέση «Καβησός 13», και θα αναπτυχθεί σε μισθωμένο από την εταιρεία αγροτεμάχιο, συνολικής επιφανείας 40.271,22 τ.μ.. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα περιλαμβάνει 3.672 panels των 540Wp, συνολικής ονομαστικής ισχύος 1982,88 kWp. Η δεύτερη άδεια αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1,499 MW. Το έργο θα αναπτυχθεί σε τρία μισθωμένα από την εταιρεία αγροτεμάχια, συνολικής επιφανείας 32.545,61τ.μ., στη θέση «Κάβησος 5». Ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα περιλαμβάνει θα περιλαμβάνει 2754 panels των 540Wp, συνολικής ονομαστικής ισχύος 1487,16 kWp. Οι προαναφερόμενες άδειες εγκατάστασης θα ισχύσουν για τρία έτη και θα μπορούν να παραταθούν για ακόμη ένα έτος.

Το ΚΕΠΕ και οι μικρομεσαίοι

Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) ανέλαβε από το υπουργείο Ανάπτυξης ένα σύνθετο επιστημονικό έργο που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2023. Το έργο αφορά στην παροχή εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών υπηρεσιών και ανάγεται στην παραγωγή πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών που αφορούν στη συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεταποίησης στην ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, το ΚΕΠΕ καλείται να αναπτύξει οικονομετρικά υποδείγματα για τη συνεισφορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεταποίησης στα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Εν μέσω ενεργειακής κρίσης η αποστολή του ΚΕΠΕ καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη…

Δωρική αισθητική

Μαθαίνουμε πως το περίπτερο του υπουργείου Οικονομικών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα υιοθετεί τη «δωρική αισθητική» της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό θα συμβεί διότι το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος θα παραχωρήσει στο υπουργείο Οικονομικών δύο προθήκες του για να εκτεθούν στη ΔΕΘ. Δεν ξέρουμε από τώρα τί θα περιλαμβάνουν οι εν λόγω προθήκες, αλλά δεδομένης της μεγάλης ιστορικής αξίας του υλικού της ΤτΕ, είναι σίγουρο πως τα εκθέματα θα κεντρίζουν την προσοχή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ