Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ο άνθρωπος πίσω από το «Brexit» στο τρέιλερ της ταινίας του HBO


Ο Κάμπερμπατς υποδύεται τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον επικεφαλής της αμφιλεγόμενης (αλλά επιτυχημένης) καμπάνιας υπέρ της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μπορεί ο ίδιος να ήταν αντίθετος με το Brexit (υπήρξε ένας από τους 300 ηθοποιούς, μουσικούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες που υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή για την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση), αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς να υποδυθεί τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, με το γενικό όνομα Vote Leave.

Με επίκεντρο τον Κάμινγκς και τον τίτλο «Brexit», η ταινία εξερευνά τις εκατομμύρια τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για να καταλήξουν σε ένα από τα πιο αναπάντεχα δημοψηφίσματα της σύγχρονης μνήμης και ταυτόχρονα την ανατομία μιας εκλογικής καμπάνιας βασισμένης στη μοντέρνα στατιστική.

Πέρα από τις αμφιλεγόμενες πρακτικές, πάντως, και τις θεωρίες για την πιθανή διαπλοκή ανάμεσα στην καμπάνια του Vote Leave και τις εταιρείες δημοσκόπησης, το φιλμ είναι καταδικασμένο να συζητηθεί και για την… κουάφ του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο οποίος στο ρόλο εμφανίζεται με σαφώς λιγότερα μαλλιά από όσα τον έχουμε συνηθίσει.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας, η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή του ΗΒΟ, του Channel 4 και του BBC, υπογράφει ο Τόμπι Χέινς (με προϋπηρεσία σε σειρές όπως το «Sherlock», το «Black Mirror» και το «Doctor Who»), ενώ το σενάριο υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας Τζέιμς Γκρέιαμ.

Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στο ΗΒΟ στις 19 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ