19 Δεκεμβρίου 2025

Ανδρουλάκης: Δεν ζήτησαν να με ενημερώσουν για τις παρακολουθήσεις – Παρουσιάζουν ως θύτη το θύμα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για εκβιασμό ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για αυταρχική αντίληψη που παρουσιάζει το θύμα ως θύτη

Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερωθεί εξωθεσμικά για τον λόγο που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για εκβιασμό ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για αυταρχική αντίληψη που παρουσιάζει το θύμα ως θύτη, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση προς την κυβέρνηση, μιλώντας για επιτελικό παρακράτος.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (31/8) στον ΣΚΑΪ 100.3, ο ίδιος ανέφερε ότι η ΕΥΠ δεν ήθελε να παρακολουθεί μόνο τις τηλεφωνικές του συνομιλίες αλλά και την προσωπική του ζωή. Όπως εξήγησε «αυτά τα κακόβουλα λογισμικά, πέρα από το ότι παίρνει όλα τα αρχεία, ακόμα και όταν είναι κλειστό το κινητό μπορεί να βιντεοσκοπεί και να ηχογραφεί».

«Μιλάμε για λογισμικά που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Αν κυριαρχήσουν κράτη που κάνουν χρήση τέτοιων λογισμικών, η φιλελεύθερη δημοκρατία και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα πάνε περίπατο», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η ενοχή της κυβέρνησης αποδεικνύεται από τον βομβαρδισμό παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού.

Αναφορικά για τον λόγο που δεν έχει ακόμα ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «ουδέποτε καμία αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει να με ενημερώσει επισήμως. Το μόνο που έγινε είναι να λάβω ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο πριν παραπεμφθεί ο αρχηγός της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, να επικοινωνήσω μαζί του. Τότε πήρα τους δικηγόρους μου και είπα ότι θα δεχτώ να ενημερωθώ μόνο επίσημα. Και χθες ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δε γνωρίζει τίποτα. Πώς θα με ενημέρωνε, αφού όπως ισχυρίζεται δε γνωρίζει;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στη συνέχεια ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι να ενημερωθεί η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και με τη σειρά της να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ενημερώσει επίσημα το Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα κάνει τα νόμιμα όσον αφορά στον τότε διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα.

Σχετικά με τους λόγους παρακολούθησής του, ανέφερε ότι «η αλήθεια είναι απλή. Μιλούν τα γεγονότα. Δήλωσα υποψηφιότητα στις 17 Ιουλίου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έδειχναν για το πού πάει το πράγμα. Μέσα Σεπτεβρίου αρχίζει η παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ και μετά από 5 μέρες μου στέλνουν το Predator. Δηλαδή δεν ήμουν επί 8 χρόνια εθνικός κίνδυνος και ξαφνικά γίνομαι εθνικός κίνδυνος και με το που εκλέγομαι, παύω να είμαι εθνικός κίνδυνος;».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ