5.000 μακάκοι κάνουν αντάρτικο πόλης στο Νέο Δελχί! (vid)


Το βίντεο του Αλ Τζαζίρα είναι εύγλωττο. Μας την πέσανε οι μακάκοι. Περίπου 500.000 έχουν κατσικωθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Από αυτούς ήδη 5.000 έχουν ήδη αρχίσει τις πράξεις πολιτικού ακτιβισμού σε κυβερνητικά κτήρια της Ινδίας:

Τα πράγματα είναι σοβαρά κυρίες και κύριοι. Οι μακάκοι μπουκάρουν από πόρτες και παράθυρα σε δημόσιες υπηρεσίες, σκίζουν έγγραφα, βουτάνε τηλέφωνα, παίζουνε με καλώδια, και, βεβαίως βεβαίως, επειδή ο ακτιβισμός προκαλεί και τη σχετική λιγούρα, τρώνε και το καταπέτασμα.

Ποια κίτρινα γιλέκα και αηδίες. Εδώ συμβαίνει η πραγματική επανάσταση. Πού είσαι Λένιν να δεις ποιος σκαρφαλώνει με μαεστρία στα ανάκτορα. Όχι οι μπολσεβίκοι αλλά οι μακάκοι. Το ινδικό κοινοβούλιο έβγαλε οδηγία να αποφεύγεται η οπτική επαφή με τους μακάκους (διότι μάλλον εκτός από φαταούλες ματιάζουν κιόλας κι άντε να βρεις μετά τη μάνα τηλεφωνικώς να σε ξεματιάσει). Επιπλέον, η συμβουλή είναι: Μην κάνετε το λάθος και τους ταΐσετε μία φορά, διότι μετά θα σας κάνουνε επί καθημερινή βάση επισκέψεις αβροφροσύνης. Αυτό βέβαια δεν το κάνουν μόνο οι μακάκοι αλλά και άλλοι ψηφοφόροι με υποτιθέμενα υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Άσε που αμέσως έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και κίνημα αγανακτισμένων πολιτών, που, προκειμένου να γλιτώσουν τις επιθέσεις από τις μακακοσυμμορίες παίρνουν μαζί τους κανένα κούτσουρο καλού κακού. Ντροπή σας καλέ. Σιγά. Την τυρόπιτα θα σας φάνε, δεν είναι και ανθρωποφάγα τα δόλια τα πιθηκάκια.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, για να δούμε ότι ακόμα και στους πιθήκους έχουμε δώσει φώτα εμείς οι Έλληνες, είναι βέβαιο ότι οι μακάκοι αυτοί έχουν πρότυπο τον δικό μας τον Έλληνα πίθηκο που δάγκωσε θανατηφόρα τον (συμπαθέστατο καθώς λέγεται) βασιλιά Αλέξανδρο, εδώ και εκατό χρόνια περίπου. Είδατε, πάντοτε η Ελλάς δίνει το παράδειγμα, κι ας μας κατηγορούν όλοι ότι πιθηκίζουμε.

Επιμέλεια:  Ηλίας Τουμασάτος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ