Κορωνοϊός Κίνα: Κινεζική πόλη 16 εκατομμυρίων θα κλείσει λόγω νέας επιδημίας covid


Κορωνοϊός Κίνα: Περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι στην κινεζική πόλη Τσενγκντού θα τεθούν ουσιαστικά σε καραντίνα από την Πέμπτη, καθώς οι αρχές αγωνίζονται να εξουδετερώσουν μια νέα επιδημία Covid-19. Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που έχει προσκολληθεί σε μια πολιτική μηδενικής Covid, που εξαλείφει τις εξάρσεις του ιού με πρόωρες διακοπές λειτουργίας, μαζικές δοκιμές και μακροχρόνιες καραντίνες.

Η Τσενγκντού, στα νοτιοδυτικά, έγινε η τελευταία που ανακοίνωσε διακοπή λειτουργίας, λέγοντας σε επίσημη ανακοίνωση ότι οι κάτοικοι πρέπει να «μείνουν κατ’ αρχήν σπίτι» από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης για να καταπολεμήσουν ένα νέο κύμα μολύνσεων.

Κάθε νοικοκυριό θα επιτρέπεται να στέλνει ένα άτομο έξω για να αγοράσει είδη παντοπωλείου και βασικά αγαθά την ημέρα, υπό την προϋπόθεση ότι έχει βγει αρνητικό τεστ τις προηγούμενες 24 ώρες, ανέφερε η ειδοποίηση. Ανέφερε ότι όλοι οι κάτοικοι θα υποβληθούν σε τεστ για τον ιό μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής και τους προέτρεψε να μην εγκαταλείψουν την πόλη εκτός εάν είναι «απολύτως απαραίτητο».

«Η τρέχουσα κατάσταση ελέγχου της επιδημίας είναι ανώμαλη, περίπλοκη και ζοφερή», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι τα μέτρα αποσκοπούν στην «αποφασιστική ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας και στην εγγύηση της υγείας όλων των πολιτών».

Η Τσενγκντού κατέγραψε 157 νέες τοπικές μολύνσεις την Πέμπτη, εκ των οποίων οι 51 δεν εμφάνισαν συμπτώματα, ανέφερε η κυβέρνηση της πόλης σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Τα παιδιά σε τουλάχιστον 10 πόλεις και επαρχίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά καθώς οι έλεγχοι της πανδημίας αναγκάζουν τα σχολεία να στραφούν σε μέτρα όπως η διαδικτυακή μάθηση, σύμφωνα με δημοσίευμα την Πέμπτη από ένα μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με την κρατική People’s Daily.

Η Xining, η πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας Qinghai και η κατοικία 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, διέταξε τα σχολεία να διεξάγουν μαθήματα μέσω Διαδικτύου, διεξήγαγε μαζική δοκιμή και είπε στους κατοίκους της κύριας αστικής περιοχής της να εργάζονται από το σπίτι για τρεις ημέρες.

Η Κίνα έχει κολλήσει γρήγορα στη στρατηγική της μηδενικής ανοχής του κορωνοϊού παρά τις διαταραχές από το ταχέως διαδεδομένο στέλεχος Omicron και την ανησυχία ότι η προσέγγιση πνίγει την οικονομική της ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Τον περασμένο μήνα, ταξιδιώτες στη νότια νησιωτική επαρχία Χαϊνάν διαμαρτυρήθηκαν αφού περισσότεροι από 80.000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε μια πόλη-θέρετρο λόγω της έξαρσης της Covid-19. Βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την ανατολική μεγαλούπολη της Σαγκάης έδειξαν πανικόβλητο πλήθος να εγκαταλείπει ένα κατάστημα Ikea και ένα άλλο κτίριο καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούσαν να επιβάλουν τοπικά lockdown ως απάντηση σε δύο ύποπτα κρούσματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ