Σχολείο: Τρόποι για να οργανωθείτε για την επιστροφή στο σχολείο


Το καλοκαίρι πέρασε και ο δρόμος της επιστροφής προς τα σχολεία έφτασε! Οι περισσότεροι γονείς, και ειδικά εκείνοι που το παιδί τους δεν έχει ξαναπάει σχολείο, προσπαθούν να φτιάξουν ένα πρόγραμμα που να συμβαδίζει με τη καινούργια σχολική χρονιά. Όμως, αρκετοί είναι οι γονείς που δε γνωρίζουν από πού να ξεκινήσουν τις αλλαγές του προγράμματος. Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε οικογενειακώς για τη νέα σχολική περίοδο που καταφθάνει.

Οργανωθείτε για το σχολείο

  1. Αλλάξτε τα προγράμματά σας. Οι τεμπέληδες, αδόμητες μέρες του καλοκαιριού τελειώνουν, όπως και η ελευθερία του παιδιού σας να κοιμάται και να τρώει ακανόνιστα. Διευκολύνετε το να επιστρέψει στο σχολικό πρόγραμμα μετατοπίζοντας την ώρα του ύπνου του σε ώρα ύπνου τη σχολική ημέρα και ξυπνώντας τον πιο κοντά στην ώρα που θα χρειαστεί να σηκωθεί.
  2. Δημιουργήστε μια πρωινή ρουτίνα. Την εβδομάδα πριν από την έναρξη του σχολείου, ξεκινήστε να σηκώνετε το παιδί σας, να ντύνεται και να ταΐζετε τις ίδιες ώρες που θα κάνατε τη σχολική μέρα. Τόσο εσείς όσο και το παιδί σας θα επωφεληθείτε από μερικές προπονήσεις για να εξομαλύνετε τα προβληματικά σημεία και να νιώσετε άνετα με τη ρουτίνα.
  3. Καθαρίστε το σπίτι. Περάστε μέσα από τα ρούχα του παιδιού σας και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε του έχει ξεπεράσει ή του έχει φορεθεί. Θα είναι πιο εύκολο να επιλέξετε ρούχα εάν υπάρχει λιγότερη ακαταστασία. Κάντε επίσης έναν ενδελεχή καθαρισμό του δωματίου και του χώρου μελέτης του.
  4. Απόθεμα σε προμήθειες. Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό εσείς και το παιδί σας, φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα θα χρειαστεί για την επόμενη χρονιά, από κάλτσες μέχρι κραγιόνια. Ρωτήστε τη δασκάλα της ή το σχολείο για μια λίστα με προμήθειες και ελέγξτε τι λείπει. Αγοράστε επιπλέον είδη πρώτης ανάγκης και αποθηκεύστε τα για αργότερα.
  5. Οργανώστε τη γραφική ύλη του παιδιού και τα έντυπα που χρειάζετε. Ενώ τηλεφωνείτε στο σχολείο, ρωτήστε τι χαρτιά θα χρειαστεί να ξεκινήσει το παιδί σας. Φροντίστε για τυχόν εμβόλια ή έντυπα που λείπουν το συντομότερο δυνατό και, στη συνέχεια, συγκεντρώστε όλα τα χαρτιά σε έναν μεγάλο, σαφώς σημειωμένο φάκελο ή αρχείο και φωτοτυπήστε τα πάντα ή συγκεντρώστε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα σε έναν φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας.

6. Δημιουργία ημερολογίου και κεντρικού αρχείου. Ρυθμίστε μια περιοχή με ένα μεγάλο ημερολόγιο, ώστε όλοι στην οικογένειά σας να μπορούν να δουν τα σχέδια όλων των άλλων για αυτόν τον μήνα. Για πρόσθετη οργάνωση, κωδικοποιήστε κάθε μέλος της οικογένειας και κρατήστε έγχρωμους δείκτες κοντά, ώστε όλοι να μπορούν να επισημαίνουν εύκολα σχέδια. Στυλό σε δραστηριότητες μετά το σχολείο, μαθήματα, παιχνίδια και χρόνο για την οικογένεια. Σε κοντινή απόσταση, ρυθμίστε καλάθια αρχείων ή κάδους με την ένδειξη “Προς υπογραφή”, “Από το σχολείο” και “Στο σχολείο”, ώστε το παιδί σας να μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά που πρέπει να δει σε ένα κανονικό μέρος αμέσως μετά το σχολείο και να παραλάβει πράγματα για να πάει ” Στο σχολείο» κάθε πρωί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ