Θεσσαλονίκη: «Σάρωσε» η κακοκαιρία – 500 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική – Εκτός ελέγχου η κατάσταση


Καιρός: Δύσκολη η νύχτα που πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Δρόμοι πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα «πνίγηκαν». Επί ποδός η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας

Έντονη κακοκαιρία «σάρωσε» το βράδυ της Κυριακής 4/9 αρκετές περιοχές της χώρας, με τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία να έχουν δεχθεί σφοδρό «χτύπημα» από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 5/9, η κακοκαιρία κινήθηκε νοτιότερα και τα φαινόμενα επηρέασαν την Θεσσαλία, ενώ από νωρίς το πρωί, μεγάλες ποσότητες νερού δέχθηκε η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και τα νησιά των Σποράδων.

Δρόμοι «ποτάμια» στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλοι όγκοι νερού δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κεντρικούς δρόμους και καταστήματα.

Σύμφωνα με το thestoval.gr κλειστή παραμένει η υπόγεια διάβαση στο ύψος της Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, λόγω υπερχείλησης υδάτων. Στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία η οποία εκτρέπει την κυκλοφορία αλλά και συνεργείο για την άντληση των υδάτων.

Επίσης, στον δρόμο από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Φίλυρο, έχει πλημμυρίσει ιρλανδική διάβαση.

Βίντεο και στιγμιότυπα από κατοίκους της πόλης δείχνουν τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Στις Συκιές, στην οδό Ανθέων, στον δρόμο προς το Φιλίππειο υπήρξε πτώση δέντρου. Στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική και βρέθηκε για αποκατάσταση της βλάβης συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ.

Πυροσβεστική: Δέχθηκε 560 κλήσεις για παροχή βοήθειας

Κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 560 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως Ω/08:00, σήμερα Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο (2) για κοπές δέντρων και επτά (7) για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην περιοχή του Βόλου, 20 κλήσεις ενώ ενέργειες έγιναν σε τέσσερις (4) περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα του 112 με την εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση που αφορά σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο εστάλη λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής (4/9) σε κατοίκους της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε εχθές Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες και όσους οδηγούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα, δεδομένου ότι αναμένονται πολύ ισχυρά τις επόμενες ώρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ