Βέλγιο: Σάλος με τις πινακίδες αυτοκινήτων που υμνούν τον… Χίτλερ


Η βελγική κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση για τις πινακίδες κυκλοφορίας που χρησιμοποιούν οι ακροδεξιοί για να δοξάσουν τον Αδόλφο Χίτλερ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της χώρας, το Κέντρο Ίσων Ευκαιριών (Unia) του Βελγίου έχει λάβει καταγγελίες ότι μέλη ορισμένων ακροδεξιών ομάδων χρησιμοποιούν πινακίδες με την επιγραφή «HH» που σημαίνει «Heil Hitler».

Αναφέρθηκε επίσης ότι ένας ιδιοκτήτης οχήματος έλαβε πινακίδα με την επέκταση “RAS-88”, επιλέχθηκε το 88 επειδή το γράμμα H βρίσκεται στην όγδοη θέση στο αλφάβητο και η φράση “RAS” σημαίνει “αγώνας” στα Ολλανδικά.

Οι βελγικές αρχές δήλωσαν ότι ο ναζισμός και ο Χίτλερ δοξάστηκαν με ειδικές πινακίδες που ελήφθησαν πληρώνοντας 1000 ευρώ και ότι οι πινακίδες θα ακυρώνονταν.

Ο διευθυντής της Unia, Els Keytsman, είπε ότι υπήρχε ένα είδος αντισημιτισμού και επικοινώνησαν με τις μονάδες που χορηγούν πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Μεταφορών Georges Gilkinet σημείωσε ότι από εδώ και στο εξής, θα αποτρέψουν τη χορήγηση περισσότερων «ακατάλληλων» πινακίδων κυκλοφορίας στα οχήματα.

«Είτε εσκεμμένα είτε όχι, τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά μηνύματα δεν επιτρέπονται. «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για τη χρήση τέτοιων πιάτων», είπε.

Η Gilkinet ανακοίνωσε ότι θα αυστηροποιήσουν τις διαδικασίες παραχώρησης πινακίδων κυκλοφορίας και ότι η «μαύρη λίστα» των απαγορευμένων φράσεων θα επεκταθεί με την αξιολόγηση των μονάδων πληροφοριών.

Μια πινακίδα κυκλοφορίας που έχει εκχωρηθεί στο Βέλγιο δεν μπορεί να ανακληθεί. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να ακυρώσουν τις πινακίδες από μόνοι τους. Αναφέρεται ότι οι αρχές θα προσπαθήσουν να βρουν μια μέση οδό επικοινωνώντας με τους ιδιοκτήτες των πινακίδων με τέτοιες αμφιλεγόμενες φράσεις. (AA)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ