Παγκόσμια Ημέρα Φιλανθρωπίας: Γιατί η φιλανθρωπία παίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο που ζούμε;


Κάθε χρόνο, φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο βοηθούν στη διάσωση και βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, καταπολεμώντας ασθένειες, προστατεύοντας παιδιά και δίνοντας ελπίδα σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους. 

Παγκόσμια Ημέρα Φιλανθρωπίας

Η φιλανθρωπία είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ευρύτερα μέρη της κοινωνίας, βοηθώντας όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας είναι τόσο σημαντική. Ενισχύει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη φιλανθρωπία και γιατί είναι σημαντικό να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη. Η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας χρησιμεύει για την αύξηση και την ενίσχυση της κοινωνικής ευθύνης σε ολόκληρο τον κόσμο, αυξάνοντας την υποστήριξή μας για φιλανθρωπικούς σκοπούς και φέρνοντας όλους μαζί με αλληλεγγύη. Αυτή η μέρα σας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να εμπλακείτε στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Όπως θα εξηγήσουμε περισσότερα στην επόμενη ενότητα, τα Ηνωμένα Έθνη δημιούργησαν αυτήν την ημερομηνία, και έτσι έχουν πολύ μεγάλο ρόλο να διαδραματίσουν όσον αφορά τις φιλανθρωπικές προσπάθειες που γίνονται σε όλο τον κόσμο, ειδικά αυτήν την ημερομηνία. Ο ΟΗΕ καλεί όλα τα κράτη μέλη, καθώς και διάφορες εταιρείες και οργανισμούς και άτομα να γιορτάσουν αυτή την ημερομηνία κάνοντας ό,τι μπορούν για να συνεισφέρουν στις φιλανθρωπικές προσπάθειές τους. Τα Ηνωμένα Έθνη ενθαρρύνουν δραστηριότητες που ευαισθητοποιούν, οδηγούν την εκπαίδευση και τις φιλανθρωπικές δωρεές με έναν τρόπο να προωθήσουν πόσο κρίσιμη είναι η φιλανθρωπία.

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Φιλανθρωπίας

Για να τιμήσει το σημαντικό έργο που κάνουν αυτές οι πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, το 2012 τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν να ορίσουν μια ετήσια Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας ως επίσημη ημέρα αναγνώρισης και εορτασμού. Ο λόγος που επιλέχθηκε η ημερομηνία είναι επειδή είναι η επέτειος του θανάτου της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας. Αυτή η επιλογή θυμίζει το ακούραστο έργο που έκανε η Μητέρα Τερέζα αφιερώνοντας όλη της τη ζωή σε φιλανθρωπικό έργο. Για τον εορτασμό αυτής της ιδιαίτερης ημέρας κάθε χρόνο, το έργο διαφορετικών φιλανθρωπικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο δημοσιοποιείται και γιορτάζεται, και οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να δωρίσουν χρήματα και χρόνο, να πραγματοποιήσουν φιλανθρωπικά έργα, καθώς και να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους και να ευαισθητοποιήσουν για τα πολλά φιλανθρωπικά ζητήματα παγκοσμίως. Η εκπαίδευση και η προσφορά είναι η ουσία αυτής της ξεχωριστής ημέρας. Καθώς η ημέρα γιορτάζει το έργο της Μητέρας Τερέζας, είναι σημαντικό να σας πούμε λίγα περισσότερα για αυτήν.

Η Μητέρα Τερέζα γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1910 ως Anjezë Gonxhe Bojaxhiu. Τιμάται ως Αγία Τερέζα της Καλκούτας στην Καθολική Εκκλησία. Ίδρυσε μια Ρωμαιοκαθολική θρησκευτική εκκλησία, τους Missionaries of Charity, το 1950. Οι Missionaries of Charity δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, με χιλιάδες μοναχές σε όλο τον κόσμο. Η εκκλησία διαχειρίζεται σπίτια για όσους πεθαίνουν από φυματίωση, λέπρα και HIV/AIDS. Διαχειρίζεται επίσης σχολεία, ορφανοτροφεία, προγράμματα οικογενειακής συμβουλευτικής, προγράμματα συμβουλευτικής για παιδιά, κινητές κλινικές, ιατρεία και κουζίνες. Τα μέλη παίρνουν όρκους υπακοής, φτώχειας και αγνότητας. Ομολογούν επίσης έναν τέταρτο όρκο, ο οποίος είναι να προσφέρουν μια «ολόκαρδη δωρεάν υπηρεσία στους φτωχότερους από τους φτωχούς». Με τα χρόνια, η Μητέρα Τερέζα έχει βραβευτεί με πολλές διαφορετικές τιμές. Αυτό περιλαμβάνει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1979, καθώς και το Βραβείο Ειρήνης Tamon Magsaysay το 1962.

Πώς μπορείτε να γιορτάσετε την ημέρα αυτή;

Μπορείτε να περάσετε τη Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας μαθαίνοντας για διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Υπάρχουν πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, με διάφορους σκοπούς. Αυτό περιλαμβάνει φιλανθρωπικά ιδρύματα για την ψυχική υγεία, καταφύγια ζώων, φιλανθρωπικά ιδρύματα για ηλικιωμένους, οργανώσεις για άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, φιλανθρωπίες για τους άστεγους, και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μια φιλανθρωπική οργάνωση που αγγίζει την καρδιά σας και σας ελκύει. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάνοντας έρευνα στο διαδίκτυο για να μάθετε για τις διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανισμούς. Δεν έχουν όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις εκεί έξω σήμερα μεγάλοι προϋπολογισμοί για να ξοδέψουν σε διαφημιστικές καμπάνιες και άλλες παρόμοιες, και έτσι μπορεί να μην γνωρίζετε τη σκληρή δουλειά που γίνεται. Αυτός είναι ο λόγος που συνιστούμε να αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε για τις διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις που υπάρχουν εκεί έξω, καθώς είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μία με την οποία μπορείτε να σχετίζεστε και που έχει σημασία για εσάς. Μπορείτε να κάνετε μια δωρεά σε αυτούς ή μπορείτε να έρθετε σε επαφή και να μάθετε τι είδους βοήθεια χρειάζονται. Θα μπορούσε να είναι ότι θα εκτιμούσαν πραγματικά τον χρόνο σας. Μην ξεχάσετε να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα παρόμοια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ