Λιζ Τρας: Ο «κύριος της σιδηράς κυρίας» – Ποιος ειναι ο σύζυγος της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας


Η Λιζ Τρας, η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας είναι παντρεμένη με τον ορκωτό λογιστή Χιού Ο’Λίρι

Ο Χιού Ο’Λίρι ήταν στο πλευρό της Λιζ Τρας καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την ηγεσία των Τόρις, κράτησε ωστόσο διακριτικό προφίλ. Με σύζυγο πρωθυπουργό πλέον, θα πρέπει να συνηθίσει να περνάει περισσότερο χρόνο στο προσκήνιο.

Από αυτή την άποψη, έχει κάτι κοινό με έναν άλλο πρωθυπουργικό σύζυγο – τον Φίλιπ Μέι, τον σύντροφο της Τερέζα Μέι, ο οποίος επίσης δεν αγαπούσε υπερβολικά τα φώτα της δημοσιότητας. Κατά περίεργη σύμπτωση, οι δύο άνδρες πέρασαν επίσης μέρος της παιδικής τους ηλικίας στην πόλη Wirral του Heswall. Μιλώντας στους Times, ένας πρώην γείτονας της οικογένειας του τον θυμόταν ως «πολύ σοβαρό και πολύ ήσυχο, αλλά ένα υπέροχο αγόρι».

Ο Ο’Λίρι άφησε το North West για να σπουδάσει μαθηματικά οικονομικά στο London School of Economics και στη συνέχεια έγινε λογιστής. Το μαθηματικό μυαλό του μπορεί κάλλιστα να ήταν αυτό που τράβηξε την κυρία Τρας, η οποία είναι κόρη μαθηματικού και λέγεται ότι είναι παθιασμένη με το θέμα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπλάκπουλ το 1997, μια ζοφερή περίοδος για το κόμμα που προσπαθούσε να ανακάμψει μετά από εκλογικό χτύπημα, αλλά ένα πολύ ευτυχισμένο διάστημα για το νεαρό ζευγάρι.

Μιλώντας στο περιοδικό You Magazine το 2019, η Τρας είπε ότι «τον προσκάλεσε να κάνει πατινάζ στον πάγο και εκείνος στραμπούληξε τον αστράγαλό του». Το ατύχημα δεν τον εμπόδισε και παντρεύτηκαν τρία χρόνια αργότερα. Το ζευγάρι έχει δύο έφηβες κόρες.

Όπως και η σύζυγός του, ο Ο’Λίρι ήθελε να εμπλακεί στην πολιτική και έθεσε υποψηφιότητα το 1998, το 2002 και το 2006, ως δημοτικός σύμβουλος στο Γκρίνουιτς, στο νότιο Λονδίνο. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη σύζυγό του που έγινε σύμβουλος του Eltham South το 2006, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Την ίδια χρονιά, το ζευγάρι πέρασε μια δύσκολη περίοδο όταν ήρθαν στο φως λεπτομέρειες μιας εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ της Τρας και του Συντηρητικού συναδέλφου της στο κόμμα, Μαρκ Φιλντ.

Η εξωσυζυγική σχέση της πρωθυπουργού

Αυτό οδήγησε αργότερα σε μια προσπάθεια από μέλη του τοπικού κόμματος να την εκδιώξουν όταν επιλέχθηκε ως υποψήφια για την εκλογική περιφέρεια του Νοτιοδυτικού Νόρφολκ. Εκείνη την εποχή, η Τρας είπε: «Λυπάμαι πραγματικά για αυτήν την [υπόθεση]. Είναι ένα λάθος που έκανα και όσον αφορά εμένα και τον σύζυγό μου, το νερό είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν»

Αναλογιζόμενη το περιστατικό το 2019, είπε: «Ήταν ένα βάπτισμα του πυρός. Ήταν δύσκολο, αλλά… Ήμουν τόσο αποφασισμένη να παραμείνω στην πολιτική και δεν επρόκειτο να το αφήσω… ξέρετε, δούλεψα πολύ, πολύ σκληρά και κέρδισα αυτή την εκλογή δίκαια.

«Και, στην πραγματικότητα, παρόλο που ήταν κάτι πολύ δυσάρεστο, με έκανε πιο δυνατή μετά γιατί έπρεπε να δώσω αυτόν τον αγώνα». Ερωτηθείσα αν αυτό έκανε τον γάμο της πιο δυνατό, απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Αλλά είμαι πραγματικά ευτυχισμένη στο γάμο μου»

Η Λις Τραζ είναι λάτρης του Instagram αλλά συνήθως προτιμά να κρατά τον σύντροφό της μακριά από τις αναρτήσεις της στα social media. Σε μια εξαίρεση το 2019, δημοσίευσε μια φωτογραφία της με τον σύζυγό της στο Instagram στο Blagdon Hall στο Northumberland με λεζάντα: “Love of my life. #happyvalentinesday” (Ο έρωτας της ζωής μου- Χαρούμενη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου)


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ