Έλον Μασκ: «Γιατί να αγοράσω το Twitter αν οδεύουμε στον ΄Γ Παγκόσμιο Πόλεμο;»


Φουντώνει η διαμάχη ανάμεσα στο Twitter και τον Έλον Μασκ για την ακύρωση της συμφωνίας εξαγοράς, καθώς πλησιάζει η πολύκροτη δίκη μεταξύ των δύο πλευρών . Ο μεγιστάνας ζητά ακύρωση της ακροαματικής διαδικασίας

Ο Έλον Μασκ θέλει να ξεφύγει χωρίς συνέπειες από την αθέτηση της συμφωνίας ύψους 44 δισ. δολαρίων για να αναλάβει το Twitter. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επιδιώκει να καθυστερήσει τη δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου, με την αιτιολογία δεν θα είχε νόημα να αγοράσει το Twitter «αν οδεύουμε προς τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αυτή η φράση περιλαμβάνεται σε ιδιωτικά έγγραφα που ήρθαν στο φως, κατά τη διάρκεια ακρόασης σχετικά με το αίτημα που κατατέθηκε την Τρίτη από την πλευρά του Μασκ για αναβολή της δίκης. Πρόκειται επί της ουσίας για γραπτά μηνύματα που στάλθηκαν στις 8 Μαΐου σε τραπεζίτη της Morgan Stanley, η οποία χρηματοδοτεί μέρος της συμφωνίας του Μασκ.

Ο δικηγόρος του μεγιστάνα είπε χθες οτι η δίκη ανάμεσα στις δύο πλευρές θα πρέπει να καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες για να του επιτρέψει να ερευνήσει τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη σχετικά με την ασφάλεια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν απαιτεί η δικαιοσύνη μερικές εβδομάδες για να το εξετάσει αυτό;» είπε ο δικηγόρος του Μασκ, Alex Spiro, σε μια ακρόαση στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Τον περασμένο μήνα, οι καταγγελίες πληροφοριοδοτών που δημοσιοποιήθηκαν έδωσαν στον Μασκ τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, νέα «πυρομαχικά» για να ενισχύσει τον πόλεμο με το Τwitter. Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, Πέιτερ Ζάτκο ένας χάκερ γνωστός ως “Mudge”, δήλωσε σε μια καταγγελία προς τις ρυθμιστικές αρχές ότι η εταιρεία παρουσίασε ψευδώς ότι είχε ένα σταθερό σχέδιο ασφάλειας δεδομένων.

Το Twitter απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ζάτκο ως «ψευδή αφήγηση» και ο δικηγόρος του κατηγόρησε τον δισεκατομμυριούχο την Τρίτη ότι άρπαξε τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη για να καλύψει το γεγονός ότι υποτίθεται ότι έσπευσε να αγοράσει την εταιρεία χωρίς να εκτιμήσει τους κινδύνους.

«Ο κ. Μασκ κατηγορεί το Twitter για την αποτυχία του να κάνει τη συνήθη δέουσα επιμέλεια», δήλωσε ο William Savitt, δικηγόρος του Twitter. Προέτρεψε τον δικαστή να αποτρέψει τον Μασκ από το να προσθέσει ισχυρισμούς καταγγελίας στην αγωγή του, αλλά είπε ότι εάν του επιτραπεί να το κάνει, η δίκη των πέντε ημερών θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Σάβιτ διάβασε ένα μήνυμα από τον Μασκ σε έναν τραπεζίτη στις αρχές Μαΐου, στο οποίο ο δισεκατομμυριούχος έγραφε: «Δεν θα έχει νόημα να αγοράσουμε το Twitter αν οδεύουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο Savitt είπε ότι ήταν απόδειξη πως ο Μασκ αναζητά να τερματίσει τη συμφωνία και οι αρχικοί του ισχυρισμοί για bots και ψεύτικους λογαριασμούς ήταν απλώς ένα πρόσχημα για να τερματίσει τη συμφωνία.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, αντέκρουσε αρχικά το Twitter επειδή τον παραπλάνησε σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων ή bot λογαριασμών στην πλατφόρμα, κάτι που είπε ότι του επέτρεψε να αποχωρήσει από τη συμφωνία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ