Ηνωμένο Βασίλειο: Απότομη αύξηση των ποσοστών σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων


Ηνωμένο Βασίλειο: Επί του παρόντος, κάθε χρόνο, καταγράφονται πάνω από 160.000 κρούσματα της βακτηριακής νόσου των χλαμυδίων στο Η.Β. Ο αριθμός αυτός είναι υπερτριπλάσιος από το ποσοστό οποιασδήποτε άλλης διαγνωσμένης σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης (ΣΜΝ). Έχοντας αυτό κατά νου, νέα έρευνα αποκάλυψε περαιτέρω ποια σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ΣΜΝ αποδεικνύονται τα πιο συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας της FROM MARS ανέλυσαν στοιχεία για να αποκαλύψουν τις περιοχές στην Αγγλία με τον υψηλότερο και τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων ΣΜΝ, τις πιο συχνές λοιμώξεις και τις περιοχές όπου συνήθως καταγράφονται οι περισσότερες λοιμώξεις.

Τα πιο συχνά ΣΜΝ στην Αγγλία είναι τα εξής:

Κατάταξη ΣΜΝ Αγγλία Αριθμός

1 Χλαμύδια 161.672

2 Γονόρροια 57.084

3 Μυρμηγκιές των γεννητικών οργάνων 27.473

4 Έρπης των γεννητικών οργάνων 20.530

5 Σύφιλη 6.926

Όσον αφορά τις γεωγραφικές διαφορές, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το Lambeth έχει τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χλαμυδίων στη χώρα.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν 1.171 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, ενώ το Mid-Sussex έχει τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων.

Τα συνήθη συμπτώματα της βακτηριακής λοίμωξης είναι: –

Η βακτηριακή λοίμωξη είναι η πιο συχνή από όλες τις ασθένειες:

πόνος κατά την ούρηση.

ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις.

πόνος στην κοιλιά ή τη λεκάνη.

πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ.

αιμορραγία μετά το σεξ.

αιμορραγία μεταξύ των περιόδων.

Αποδεικνύοντας περαιτέρω περιφερειακές διαφορές, από τους λιγότερο πιθανούς προορισμούς για να κολλήσει κάποιος σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Ryedale έχει τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων γονόρροιας στη χώρα με 5 κρούσματα ανά 100.000 άτομα. Αντίθετα, το Craven (τοπική αυτοδιοικητική περιφέρεια του North Yorkshire) δεν έχει καταγεγραμμένα κρούσματα σύφιλης.

Λαμβάνοντας μια διαφορετική κατάσταση, η περιφέρεια Hammersmith and Fulham του Λονδίνου έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων (που προκαλούνται από έναν ιό που ονομάζεται ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (ή HPV)) στη χώρα με 160,20 ανά 100.000 άτομα. Αντίθετα, το Σέφιλντ έχει το χαμηλότερο ποσοστό.

Όσον αφορά την περιοχή με τον υψηλότερο κίνδυνο, και επιστρέφοντας στον προαναφερθέντα αριθμό κρουσμάτων χλαμυδίων, το Lambeth έχει ανακηρυχθεί ως το πιο επικίνδυνο μέρος για ένα άτομο να έχει περιστασιακή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, σημειώνοντας βαθμολογία 9,99/10 για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Όσον αφορά την περιοχή με τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων, το Craven ονομάστηκε το “λιγότερο επικίνδυνο” μέρος με βαθμολογία 0,29/10.

Ωστόσο, τα δεδομένα υποδηλώνουν την επείγουσα ανάγκη για προώθηση της υγείας και εκστρατείες που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη πρακτικών “ασφαλούς σεξ”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ