Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε εφαρμογή η επιχείρηση «Μονόκερος» – Τι προβλέπει


Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλη η οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ βρέθηκε στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας

Μετά την ανακοίνωση για την άσχημη κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, πολλοί στράφηκαν στο μακροσκελές ρεπορτάζ του Sam Knight στον Guardian από το 2017, σχετικά με τα μυστικά σχέδια για μετά τον θάνατό της. Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία “London Bridge Down” δηλαδή “Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε” είναι έτοιμη και φυλάσσεται υπό άκρα μυστικότητα, ωστόσο ο Guardian είχε αποκαλύψει τι θα ακολουθήσει.

Ωστόσο τα σχέδια σύμφωνα με τον Guiardian πρόκειται να ανατραπούν και θα ισχύσει η “Επιχείρηση Μονόκερος” που είχε σχεδιαστεί για την περίπτωση που η βασίλισσα πεθάνει στη Σκωτία. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την άμεση αναστολή των εργασιών στο κοινοβούλιο της Σκωτίας και σχεδιάζει να διαχειριστεί πιθανώς εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στο Μπαλμοράλ και το Εδιμβούργο που επιθυμούν να αποτίσουν τα σέβη τους.

Σύμφωνα και με το Reader’s Digest, πρόκειται για την πιο περίπλοκη κατάσταση.

Οι σκωτσέζικες τελετουργίες θα λάβουν χώρα αμέσως μετά το θάνατό της:

Η σορός της βασίλισσας αναμένεται να μεταφερθεί με τρένο από το Αμπερντίν στο Εδιμβούργο, στο Παλάτι του Χόλιροντχάουζ, την επίσημη κατοικία της στη Σκωτία.

Στη συνέχεια το φέρετρό της θα μεταφερθεί στο Royal Mile στον καθεδρικό ναό του St Giles για μια λειτουργία, όπου οι ηγέτες της Σκωτίας, αξιωματούχοι και βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να αποτίσουν φόρο τιμής. και να υπογράψουν ένα βιβλίο συλλυπητηρίων.

Αμέσως μετά το φέρετρο θα επιβιβαστεί στο βασιλικό τρένο στο σταθμό Waverley, από όπου θα ταξιδέψει αργά στην κύρια γραμμή της ανατολικής ακτής προς το Λονδίνο, με σχέδια για μια τιμητική φρουρά σε κάθε πλατφόρμα από το Εδιμβούργο προς τα νότια, και τελικά θα επιστρέψει στην Αίθουσα του Θρόνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα περνούσε τα περισσότερα καλοκαίρια της στο κτήμα της στα ορεινά στο Aberdeenshire, με τα μέλη της οικογένειάς της να μένουν παραδοσιακά εκεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Το Balmoral, όπως και το Sandringham, είναι μια ιδιωτική κατοικία της βασίλισσας και όχι μια βασιλική κατοικία που ανήκει στο κτήμα του στέμματος.

Εκεί σφυρηλατήθηκαν χρόνια βασιλικών αναμνήσεων, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών μπάρμπεκιου, όπου ο δούκας του Εδιμβούργου έκανε το μαγείρεμα και η βασίλισσα το πλύσιμο.

Αφού ο Φίλιππος και η πριγκίπισσα Ελισάβετ παντρεύτηκαν το 1947, πέρασαν μέρος του μήνα του μέλιτος στο Birkhall – ένα κυνηγετικό καταφύγιο στο κτήμα Balmoral που αγόρασε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος για τη Βασίλισσα Βικτώρια το 1852 και παραδόθηκε από γενιές βασιλιάδων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ