Βασίλισσα Ελισάβετ: Έφυγε με τον Κάρολο και την Άννα στο προσκεφάλι της -Οι υπόλοιποι «δεν πρόλαβαν»


Λεπτομέρειες από τις τελευταίες ώρες της βασίλισσας Ελισάβετ δημοσιεύει ο βρετανικός Τύπος, λίγες ώρες πριν ο νέος βασιλιάς Κάρολος ο Γ απευθυνθεί στο έθνος

Η Βασίλισσα πέθανε με τον Κάρολο και την Άννα δίπλα στο προσκεφάλι της, καθώς μέλη της οικογένειας, όπως ο Άντριου, ο Έντουαρντ και οι εγγονοί της Ουίλιαμ και Χάρι έσπευσαν στο Μπαλμόραλ μάταια αφού οι γιατροί της έδωσαν λίγες ώρες ζωής

Ο βασιλιάς Κάρολος θα απευθυνθεί στο έθνος σήμερα μετά τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας σε ηλικία 96 ετών. Οι γιατροί ανησυχούσαν για την υγεία της την Πέμπτη, με την οικογένεια να τρέχει στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να είναι δίπλα της, τις δύσκολες ώρες.

Τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν στο πλευρό της βασίλισσας χθες, αλλά δεν έφτασαν εγκαίρως στο Μπαλμόραλ πριν φύγει, γράφει η Daily Mail. Μόνο τα μεγαλύτερα παιδιά της, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα, που βρίσκονταν ήδη στη Σκωτία την ώρα της ξαφνικής επιδείνωσης της υγείας της , κατάφεραν να φτάσουν στο βασιλικό κτήμα πριν από το θάνατό της, δήλωσαν πηγές χθες το βράδυ.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Εδουάρδος, η σύζυγός του Σόφι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πέταξαν από το Μπέρκσαϊρ με ιδιωτικό τζετ στο Αμπερντίν χθες. Όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα στο κτήμα. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος επρόκειτο να παρευρεθεί σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση με τη σύζυγό του Μέγκαν στο Λονδίνο χθες βράδυ, προσπάθησε επίσης να φτάσει εγκαίρως στο Μπαλμόραλ. Αλλά έφτασε στις 8 μ.μ., σχεδόν μιάμιση ώρα αφότου το κοινό ενημερώθηκε για τον θάνατο της βασίλισσας.

Ο θάνατός της πυροδότησε μια τεράστια έκρηξη συγκίνησης, με χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται έξω απο το Μπάκιγχαμ και άλλα βασιλικά κτήρια για να θρηνήσουν. Οι συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια φώναζαν “God Save The Queen” και τοποθετούσαν λουλούδια έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ – όπου η βασίλισσα είχε περάσει μεγάλο μέρος του χρόνου της μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Σε ένδειξη της μεγάλης παγκόσμιας επιρροής και απήχησης της Βασίλισσας, οι θαυμαστές της κατέθεσαν λουλούδια έξω από τις βρετανικές πρεσβείες, από την Ουάσιγκτον και το Βερολίνο μέχρι το Όσλο. Ακόμη και το προσωπικό του βασιλικού νοικοκυριού δάκρυσε χθες, όταν έμαθε την απώλεια της επί χρόνια προϊσταμένης του, γράφει η Daily Mail. Κάποιος είπε: «Όσο και αν προσπαθείς να προετοιμαστείς για αυτή τη στιγμή, σε χτυπάει σαν ένα σωρό τούβλα. Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα ξαναδούμε αυτό το χαμόγελο. Υπάρχει μια βαθιά αίσθηση σοκ».

Ο γιος της βασίλισσας Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, είναι τώρα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει κληρονομήσει τον τίτλο του πατέρα του και μαζί με τη σύζυγό του, ονομάζονται Δούκας και Δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέμπριτζ. Ο Ουίλιαμ είναι και επίσημα πλέον ο «διαδόχος» του βρετανικού θρόνου.

Ο πρίγκιπας Χάρι βρισκόταν στον αέρα όταν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τον θάνατο της αγαπημένης του γιαγιάς. Πέταξε με ιδιωτικό τζετ από το Λονδίνο, φτάνοντας στο Μπαλμόραλ μιάμιση ώρα μετά την ιστορική δήλωση.

Οι αυλικοί εξέδωσαν το ανακοινωθέν στις 6.30 μ.μ, λίγο περισσότερο από μια ώρα αφότου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και άλλα ανώτερα στελέχη της βασιλικής οικογένειας είχαν φτάσει για να συναντήσουν τον Πρίγκιπα Κάρολο στην κατοικία της βασίλισσας. Αλλά όταν ο κόσμος έλεγε τα πιο θλιβερά νέα, το Cessna του Χάρι ήταν ακόμα στον αέρα, πλησιάζοντας το αεροδρόμιο του Αμπερντίν.

Η πτήση του Δούκα του Σάσεξ επρόκειτο να προσγειωθεί στις 6.29 μ.μ, ένα λεπτό πριν από το ανακοινωθέν. Όμως καθυστέρησε 20 λεπτά να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου, με τα στοιχεία της πτήσης να δείχνουν ότι αναχώρησε στις 5.35 μ.μ. Χρειάστηκε μία ώρα και 11 λεπτά για να φτάσει στο Αμπερντίν.

Όταν προσγειώθηκε, στις 6.46 μ.μ., είχαν περάσει 16 λεπτά μετά την ανακοίνωση του παλατιού. Στη συνέχεια, ο Χάρι αντιμετώπισε μια μοναχική διαδρομή προς το κάστρο, φτάνοντας τελικά στις 7.52 μ.μ. όπου ενώθηκε με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο πένθος για το θάνατο της Βασίλισσας.

Έμοιαζε συντετριμμένος στο πίσω κάθισμα του Range Rover καθώς όδευε προς το κτήμα Μπαλμόραλ. Εκτός από την απώλεια μιας αγαπημένης γιαγιάς, μπορεί να σκεφτόταν το μέλλον της μοναρχίας, χωρίς εκείνον. Την αγαπούσε, παρά τις πρόσφατες προκλήσεις, και λέγεται ότι διατηρούσε την ικανότητα να την κάνει να γελάει.

Ο Κάρολος βρισκόταν ήδη στο πλευρό της μητέρας του στο αγαπημένο της σπίτι στα Χάιλαντ, αφού ανώτεροι βοηθοί, φοβούμενοι το χειρότερο, έστειλαν το ελικόπτερο της Βασίλισσας για να τον παραλάβουν από το Dumfries House στο Ayrshire, όπου είχε μείνει τη νύχτα. Έφτασε στο Balmoral στις 10.27 π.μ. Η σύζυγός του, η Δούκισσα της Κορνουάλης και πλέον «βασιλική σύζυγος» οπως είχε ζητήσει η Ελισάβετ Β’ νωρίτερα φέτος- βρισκόταν ήδη στο Birkhall, το σκωτσέζικο καταφύγιο του ζευγαριού, και οδηγήθηκε με αυτοκίνητο για να έρθει μαζί του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κόρη της Βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα, βρισκόταν ήδη με τη μητέρα της καθώς αναλάμβανε καθήκοντα στην περιοχή. Το προσωπικό κανόνισε βιαστικά ένα τζετ για να μαζέψει τα άλλα παιδιά της Βασίλισσας – τον ​​Πρίγκιπα Εδουάρδο, τον κόμη του Γουέσεξ και τον Πρίγκιπα Άντριου, τον Δούκα της Υόρκης – καθώς και την Κόμισσα του Γουέσεξ, την οποία η Βασίλισσα λάτρευε.

Σήμερα, η Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου θα τεθεί σε λειτουργία, το διάστημα των δέκα ημερών μεταξύ του θανάτου της Βασίλισσας και της κρατικής κηδείας της, η οποία αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, καθώς η χώρα θα παραμένει σε περίοδο επίσημου πένθους. Το φέρετρο της Βασίλισσας αναμένεται να παραμείνει στο Μπαλμόραλ για τουλάχιστον τις επόμενες δύο ημέρες πριν μεταφερθεί πίσω στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ